Teknoloji

Cyanogen ikinci Android cihazı için OnePlus ile işbirliği yapıyor

Özelleştirilmiş Android ROM’larıyla bildiğimiz Cyanogen ekibi yeni bir cihaz üzerinde çalıştıklarını belli etmişti, nihayet bununla ilgili detaylar netleşti. Her ne kadar cihazın teknik özellikleri henüz su yüzüne çıkmamış olsa da, cihazın Pete Lau ve OnePlus işbirliğiyle üretileceği biliniyor. Yeni Cyanogen cihazının adı OnePlus One olacak.

cyanogen-oneplus-080114

Pete Lau adlı şahıs ilk Cyanogen cihazı N1’i de üreten Oppo’dan ayrılmış olmasıyla biliniyor. Görünüşe göre, Pete Lau’nun Cyanogen ekibiyle olan bağı kopmayacak ve bağımsız şekilde Cyanogen ve OnePlus’ın oluşumuna katkıda bulunacak. Bu arada OnePlus One, Oppo N1 Cyanogen gibi sınırlı sayıda üretilen bir cihaz olmayacak.

OnePlus tarafından yayınlanan açıklamada, OnePlus ve Cyanogen ekiplerinin en iyi donanımı en iyi yazılımla birlikteştirmek için birlikte çalışacağı kaydedildi. Çıkarılacak cihazın Cyanogen Android ROM’u ile çalışacak olmasının dışında herhangi bir detay verilmedi. Ancak bu cihazın olağanüstü olarak nitelendirilecek şekilde özellikler ve müdahaleler içereceği kaydedildi.

İlgili >> OnePlus

İLGİLİ HABERLER