Eğlence

Sony hayal kırıklığı yaratan Concord’u geri çekiyor ve satışları durduruyor

concord

Sony, son PlayStation oyunu Concord’u, satışların beklentilerin altında kalmasının ardından 6 Eylül’de çevrimdışı hâle getiriyor. İlk kez 23 Ağustos’ta PS5 ve PC platformlarında piyasaya sürülen birinci şahıs kahraman nişancı oyununun satışlarının 25 binin altında kaldığı tahmin ediliyor. Concord, Steam’de tüm zamanların en yüksek oyuncu sayısında yalnızca 697 oyuncuya ulaşarak kötü şöhretiyle bilinen The Lord of the Rings: Gollum oyununu bile geride bırakamadı. Gollum, 2023’ün en kötü oyunu olarak kabul ediliyor.

PlayStation blogunda açıklama yapan Concord oyun direktörü Ryan Ellis, “6 Eylül 2024’ten itibaren oyunu çevrimdışı hâle getirme kararı aldık ve oyuncularımıza daha iyi ulaşacak seçenekleri değerlendireceğiz” dedi. Ellis, ayrıca oyunun satışlarının hemen durdurulacağını ve oyunu PS5 veya PC için satın alan tüm oyunculara tam bir geri ödeme yapılacağını belirtti.

PlayStation Store’dan PS5 için oyunu satın aldıysanız, geri ödemeniz orijinal ödeme yönteminize yapılacak. Steam üzerinden satın almışsanız, geri ödemeniz önümüzdeki günlerde yapılacak ve aynı durum Epic Games Store’dan satın alanlar için de geçerli olacak.

Concord sekiz yıllık bir geliştirme sürecinin ardından piyasaya sürülmüştü

Oyun, sekiz yıllık bir geliştirme sürecinin ardından 40 dolarlık fiyat etiketiyle piyasaya sürülmüş ancak Overwatch ve Valorant gibi ücretsiz oynanabilen kahraman nişancı oyunlarıyla rekabet edememişti. Özellikle benzersiz bir satış noktası sunamaması, oyunun ücretli modelde başarılı olmasını engelledi.

Firewalk Studios’un “oyuncularımıza daha iyi ulaşacak seçenekler” açıklaması ve geri ödeme duyurusu, Concord’un eğer geri dönerse ücretsiz oynanabilen bir modelle sunulabileceği ihtimalini ortaya koyuyor. Ellis, açıklamasında “Sizi gelişmelerden haberdar edeceğiz ve Concord galaksisine katılan tüm Freegunners’a bir kez daha teşekkür ederiz” dedi.