Eğlence

Merakla beklenen Civilization VII’nin çıkış tarihi açıklandı

civilization vii

Firaxis Games, Gamescom 2024’ün önemli duyurularından birini yaptı ve Sid Meier’s Civilization VII oyununun çıkış tarihini oynanış görüntüleri eşliğinde açıkladı. Oyun, 11 Şubat 2025’te yayınlanacak. Civilization VI’nın 2016’da çıktığını hatırlayınca bekleyişin ne kadar uzun sürdüğü daha net bir şekilde anlaşılıyor.

Oyun tüm platformlarda yayınlanacak. Çıkış gününden itibaren Civilization VII’yi PC, Mac, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox ve Nintendo Switch’te oynamak mümkün olacak.

Serinin daha önceki oyunları konsollara piyasaya sürüldükten çok sonra gelmiş ve bazı versiyonlar da hantallıkları nedeniyle eleştirilmişti. Yeni yaklaşımın daha iyi bir konsol deneyimini getirmesi umut ediliyor.

Civilization VII, oynanışta büyük değişikliklerle geliyor

Gamescom 2024 kapsamında yapılan canlı yayın, oynanışta bazı büyük değişikliklerin yapılacağını gösteriyor. Önceki Civilization oyunlarında, tarihten ünlü bir lider seçip senaryo boyunca onlarla birlikte kalır, on yıllar ve yüzyıllar boyunca tek imparatorluk yönetirdiniz. Civilization VII ile her çağın başında daha önce başardıklarınızın üzerine inşa etmeye devam edecek yeni bir medeniyet seçeceksiniz.

Yeni bir çağın başlangıcındaki seçenekleriniz, tarihsel bağlam ve mevcut medeniyetinizle daha önce ne yaptığınıza bağlı olarak değişecektir. Tam bir oyunda üç zaman dilimi olacak: Antik Çağ, Keşif Çağı ve Modern Çağ. Ya da tek çağ senaryosu oynamayı seçebileceksiniz. Daha fazla çeşitlilik için oyuncular ayrıca karıştırıp eşleştirebilecek, potansiyel liderlerin tüm kadrosundan seçim yapabilecek ve onları tarihsel olarak yanlış konumlarla eşleştirebilecekler.