ManşetlerTeknoloji

Samsung Galaxy A serisi ve Galaxy S21 FE’ye Circle to Search özelliği geldi

samsung circle to search

Samsung, mobil yapay zeka alanındaki yenilikçi özelliklerini daha geniş bir kullanıcı kitlesine sunma hedefine yönelik adımlar atmaya devam ediyor. Şirket, Galaxy ekosistemindeki cihazlara yeni güncellemelerle yapay zeka özelliklerini entegre ederken, en son güncelleme ile Circle to Search özelliği Galaxy A Serisi’nin A55, A54, A35 ve A34 modellerine ve Galaxy S21 FE’ye eklendi. Bu sayede Galaxy kullanıcıları arasında oldukça popüler hale gelen özellik, daha fazla cihaza ulaşarak kullanıcıların arama deneyimini zenginleştirecek.

Samsung’un Google iş birliğiyle geliştirdiği Circle to Search, kullanıcıların gördükleri nesneleri veya metinleri sadece bir el hareketiyle daire içine alarak arama yapmasına olanak tanıyor. Bu özellik, herhangi bir arama terimi yazmaya gerek kalmadan, görsel veya metin üzerinden doğrudan arama yapma imkanı sunuyor. Kullanıcılar, internette, sosyal medyada veya YouTube videolarında gördükleri bir nesneyi daire içine alarak, ilgili bilgilere kolayca ulaşabiliyor. Aynı zamanda, bir mesajda veya metinde geçen kelimeleri parmaklarıyla tarayarak anında arama gerçekleştirebiliyorlar.

Bu sezgisel özellik, görsellerin yanı sıra metinleri de tanıma yeteneği ile geleneksel arama yöntemlerinin ötesine geçiyor. Ek olarak, tam sayfa çeviri, matematik problemlerini çözme, ödev yardımı, QR ve barkod tarama gibi işlevlerle Circle to Search, kullanıcıların bilgiye erişimini kolaylaştıran çok yönlü bir deneyim sunuyor.

Circle to Search günlük yaşamda pratik çözümler sunuyor

Circle to Search, kullanıcıların gündelik hayatını kolaylaştıran çeşitli senaryolar için ideal bir çözüm sunuyor. Örneğin, sosyal medyada gezerken beğenilen bir ev eşyasının markasını ve fiyatını öğrenmek için tek bir parmak hareketi yeterli. Video izlerken ilgisini çeken bir nesneyi daire içine alan kullanıcı, o nesne hakkındaki tüm detaylara hızla ulaşabiliyor. Özellik, herhangi bir uygulamaya bağlı kalmadan, ekrandaki görüntü üzerinden doğrudan arama yapma imkanı sunuyor.

Bu özellik aynı zamanda kullanıcıların metinlerle etkileşimde bulunmasını da kolaylaştırıyor. Örneğin, bir IBAN numarasını daire içine alarak doğrudan kopyalayıp, bankacılık uygulamalarında kullanmak mümkün hale geliyor. Bu pratik çözüm sayesinde, ekran görüntüsü almak yerine doğrudan işlem yapılabiliyor, bu da zamandan tasarruf sağlıyor.