Teknoloji

Circle to Search, Samsung telefonlarda çalan şarkıları tanıyabilecek

google circle to search

Samsung kısa süre önce Google ile geliştirdiği Circle to Search özelliğini orta segmentteki Galaxy A serisi cihazlara getireceğini açıklamıştı. Şirket şimdi de Circle to Search’e müzik tanıma özelliğini kazandırdı. Böylelikle Circle to Search’ü Shazam gibi kullanmak da mümkün hâle geliyor.

Söz konusu özellik, Samsung’un Circle to Search destekli cihazlarına veya Google uygulamasının 15.32.37.28 numaralı versiyonuna geliyor. Bu noktada Circle to Search’ün temelinde Google uygulamasının bulunduğunu hatırlatmakta fayda var. Ancak Samsung cihazlarında bu özelliği kullanmak için Google uygulamasının bahsi geçen sürümüne sahip olmak gerekmiyor.

Bunun büyük ihtimalle Google’ın sunucu tarafında gerçekleştirdiği bir değişiklik olduğu ve şirketin Samsung’un Circle to Search desteğine sahip her cihazında bu değişikliği yapmasının biraz zaman alacağı düşünülüyor.

samsung circle to search

Circle to Search destekli Samsung telefonlar, mırıldanan şarkıları da tanıyacak

Özelliği alanlar, Circle to Search’ü aktive ettiklerinde üzerinde nota olan yeni bir buton görecek. Bu butona dokunulduğunda cihazda veya yakınlarda çalan şarkının adını öğrenmek mümkün olacak. Söz konusu özellik şarkı söylerken veya mırıldanırken de çalışıyor. Bu özelliklerin Google uygulamasında zaten mevcut olduğunu belirtmekte fayda var.

samsung circle to search

Bunun Circle to Search destekli cihazlarda Shazam kullanımını nasıl etkileyeceğini görmek içinse beklemek gerekiyor.