2016’nın sonuna kadar Çin genelinde 40 yeni mağaza açmayı planlayan Apple, 2015’in ilk çeyreğinde 5 mağazayı faaliyete geçirmişti. Şirketin Çin’deki genişleme planı henüz ilk safhalarında olmasına rağmen, olumlu sonuç vermişe benziyor. 2015 mali yılının ikinci çeyreğinde Çin, Avrupa’yı geride bırakarak Apple’ın en büyük ikinci pazarı haline geldi. Listenin ilk sırasında ise Kuzey ve Güney Amerika bulunuyor. Şirketin Büyük Çin’deki çeyrek geliri bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 71 oranında arttı ve 16.8 milyar dolara ulaştı. Büyük Çin, Apple’ın bir önceki çeyrekteki başarılı performansının üstüne koyabildiği tek bölge olma özelliğini taşıyor.
Orta sınıfın yükselişi ve bu yükselişi ürünlerle yansıtma isteği, Çin’de Apple cihazlarını büyük iştahla bekleyen bir kitle yaratmıştı. Apple CEO’su Tim Cook, geçen çeyreğe ait finansal sonuçları değerlendirdiği toplantıda Çin’e duydukları büyük güvenin altını çizmişti. 2015 mali yılının ikinci çeyrek sonuçları ise Apple’ın Çin’de yüzde 9 oranında büyümeyi başardığını gösteriyor.
Apple CEO’su Tim Cook, şirketin Çin’de App Store aracılığıyla elde ettiği gelirin yüzde 100’den fazla bir oranda arttığına dikkat çekti. Geliştiricilere bugüne kadar 5 milyar dolardan fazla para kazandıran Apple, bu miktarın yarısını son bir yıl içinde dağıtmıştı.
Pek çok analist iPhone satışlarının geçtiğimiz yıl sonuna kıyasla düşeceğini söylese de, Çin’deki çıkış sayesinde kazanç çarkına yeni bir dişli eklenmiş oldu. Bloomberg’in haberine göre, Çin Yeni Yılı kutlamaları sayesinde Çin’deki iPhone satışları ilk kez ABD’deki iPhone satışlarını geride bıraktı. Apple’ın iPhone 6 ve iPhone 6 Plus ile Çin’de gösterdiği başarı, şirketin ülkede başarılı olmak için daha düşük bir fiyat segmentine yönelmesi gerektiğine dair analizleri de boşa çıkardı.