Teknoloji

ChatGPT artık macOS için masaüstü uygulamasına sahip

chatgpt masaüstü uygulaması

OpenAI’nin teknoloji dünyasında yankı uyandıran yapay zeka tabanlı sohbet robotu ChatGPT, artık masaüstü uygulaması olarak macOS işletim sistemlerinde kullanıma sunuldu. OpenAI’nin CTO’su Mira Murati, bu yeniliği pazartesi akşamı düzenlenen etkinlikte duyurdu. Uygulamanın arayüzünde yapılan yenilikler de kullanıcıların beğenisine sunuldu.

Uygulamanın tanıtımı sırasında, kullanıcıların ChatGPT masaüstü uygulamasını başka bir programın yanında küçük bir pencere olarak açabildikleri gösterildi. Kullanıcılar, ekranda gördüklerine dair soruları ister yazarak ister konuşarak sorabiliyor. ChatGPT, ekranda “gördüğü” bilgilere dayanarak yanıt verebiliyor.

ChatGPT macOS uygulamasının kullanım kolaylıkları

OpenAI, kullanıcıların Option + Boşluk klavye kısayolu ile ChatGPT’ye soru sorabileceklerini ve uygulama içinde ekran görüntüleri alıp bu görüntüler üzerinde tartışmalar yapabileceklerini belirtti. Hem ücretsiz hem de ücretli kullanıcılar yeni uygulamaya erişebilecek. Ancak, uygulama ilk etapta yalnızca ChatGPT Plus kullanıcıları için sunuldu ve geniş çaplı dağıtımının önümüzdeki haftalarda yapılması planlanıyor.

Şirket, yıl sonuna doğru Windows işletim sistemi için de bir versiyon çıkarmayı hedefliyor. ChatGPT, zaten iOS ve Android platformlarında mobil uygulama olarak kullanılabiliyor. Bu geniş platform desteği, ChatGPT’nin kullanımını daha da artırıyor.

Ayrıca OpenAI, ChatGPT’nin web arayüzünde de yeni bir kullanıcı arayüzü (UI) tasarımı paylaştı. Yeni tasarım, ana ekran ve mesaj düzeninde küçük değişiklikler içeriyor. Murati, modellerin giderek daha karmaşık hâle geldiğini belirtti. Ancak, kullanıcı deneyiminin daha doğal ve kolay hale gelmesini amaçladıklarını, kullanıcıların arayüz yerine ChatGPT ile iş birliğine odaklanmalarını istediklerini ifade etti.

Yeni uygulamanın yanı sıra şirket, tüm kullanıcılar için ücretsiz olan yeni GTP-4o modelini de tanıttı. Bu yeni model, yapay zekânın daha da ileri bir seviyede kullanıcılarla etkileşim kurmasını sağlayacak. Yapay zekâ teknolojilerindeki bu tür gelişmeler, kullanıcı deneyimini sürekli olarak yeniden şekillendiriyor.

ChatGPT’nin macOS için masaüstü uygulaması, yapay zeka teknolojisindeki en son yeniliklerden sadece biri. Kullanıcılar şimdi daha geniş bir cihaz yelpazesi üzerinden OpenAI’nin geliştirdiği bu ileri teknolojiyi deneyimleme şansına sahip.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER