OpenAI, yapay zeka platformu ChatGPT‘nin artık kullanıcı hesabı gerektirmeden erişilebileceğini açıkladı. Bu değişiklik yalnızca ChatGPT için geçerli olup, DALL-E 3 gibi diğer OpenAI ürünlerine erişim için kullanıcı hesabı oluşturmak zorunlu olmaya devam edecek. OpenAI tarafından yapılan açıklamada, “Bu değişikliği kademeli olarak uygulamaya koyuyoruz. Amacımız, yapay zekanın yetenekleri hakkında meraklı olan herkesin erişimini kolaylaştırmak,” denildi.
ChatGPT, 2022’nin sonlarında piyasaya sürüldüğünden beri, ilgilenen kullanıcıların bir OpenAI hesabı oluşturması gerekiyordu. Chatbot kısa sürede popülerlik kazandı ve ChatGPT’yi şimdiye kadarki en hızlı büyüyen hizmetlerden biri yaptı. Şirket, daha sonra DALL-E 3 gibi ürünlere erişim için ücretli abonelikler ekledi. Kullanıcılar, sohbet geçmişini kaydetmek ve gözden geçirmek, sohbetleri paylaşmak ve sesli konuşmalar yapabilmek için bir hesaba ihtiyaç duyacak.
ChatGPT’nin popülaritesi ne durumda?
OpenAI, dünya genelinde 185 ülkeden haftada 100 milyon kişinin ChatGPT’yi kullandığını belirtti. Trafik izleyici SimilarWeb’in bulgularına göre ChatGPT, şubat ayında tahmini 1,6 milyar ziyaretçi ile hala en çok ziyaret edilen yapay zeka sohbet botu sitesi konumunda. Google’ın Gemini yapay zekâ robotu ivme kazanmaya başlasa da, ChatGPT’nin trafiği, Mayıs 2023’te ulaşılan 1,8 milyarlık tahmini ziyaret sayısı zirve noktasından hafifçe düştü.
OpenAI, bu yeni deneyim için ek içerik güvenlik önlemleri getirdiğini, daha geniş bir kategori yelpazesindeki taleplerin engellendiğini açıkladı. Ancak bu kategoriler hakkında daha fazla bilgi vermedi. Hesabı olmayan kullanıcılar için de model eğitiminden çıkma seçeneği sunulmaya devam edecek. ChatGPT kullanıcıları, ChatGPT aktivitelerinin OpenAI’nin yapay zeka modellerini eğitmek için kullanılıp kullanılmayacağını seçebilecek.
Bu arada, OpenAI’nin diğer ürünleri arasında yer alan ve yeni duyurulan yapay zeka ses klonlama hizmeti Voice Engine ile video oluşturma platformu Sora, sınırlı bir kullanıcı ve ortak kitlesi tarafından erişilebilir olmaya devam ediyor ve OpenAI hesabı sahibi olmanın getirdiği avantajlar arasında yer almıyor.
OpenAI’nin bu hamlesi, yapay zekanın yeteneklerini daha geniş bir kitleye sunma yolundaki adımlarından biri olarak görülüyor. ChatGPT’nin hesap gerektirmeksizin kullanılabilir hale gelmesi, kullanıcıların yapay zeka ile etkileşim kurmasını kolaylaştırırken, OpenAI’nin diğer ürünlerine olan ilgiyi artırabilir. Teknoloji dünyasında yapay zeka uygulamalarının giderek daha fazla benimsenmesiyle, OpenAI’nin bu yeniliği, kullanıcılar ve yapay zeka arasındaki etkileşimi daha da derinleştirebilir.