Eğlence

Capcom’un iki yeni dövüş oyunu koleksiyonu Xbox’a da geliyor

capcom

Capcom, Xbox‘ı da heyecana ortak ediyor. Yayıncı, Marvel vs. Capcom Fighting Collection: Arcade Classics ve Capcom Fighting Collection 2 adlı iki yeni dövüş oyunu koleksiyonunun 2025 yılında Xbox’a da geleceğini duyurdu.

Şirket, bu iki oyunu yılın başlarında PlayStation, Switch ve Steam için duyurmuştu. Ancak Xbox platformları bu listede eksik kalmıştı. Şimdi ise stüdyo, Microsoft ile “teknik görüşmeler” gerçekleştirdikten sonra Xbox’un da bu oyunları alacağını açıkladı, ancak Xbox kullanıcıları bu oyunlara diğer platformlardan biraz daha geç erişebilecekler.

Son zamanlarda, büyük üçüncü parti oyunların Xbox’a çıkışlarında gözle görülür bir gecikme yaşanıyor. Geçen yılın Yılın Oyunu ödülünü kazanan Baldur’s Gate 3, konsol lansmanından birkaç ay sonra teknik sınırlamalar nedeniyle Xbox’a ancak gelebilmişti. Black Myth: Wukong, PlayStation ve PC’de büyük bir ilgiyle çıkış yaptı, ancak Xbox sürümü için henüz kesin bir çıkış tarihi açıklanmadı.

Benzer şekilde, İtalyan folkloruna dayanan aksiyon RPG oyunu Enotria: The Last Song’un geliştiricileri de oyunun Xbox sürümünün “süresiz olarak ertelendiğini” duyurdu. Jyamma Games’in sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, oyunu Xbox’a en kısa sürede getirmek istediklerini, ancak Microsoft’un aylarca yanıt vermemesi nedeniyle bu sürecin neredeyse imkânsız hale geldiğini belirttiler. Geliştiriciler, hayranlarından Xbox’a ulaşarak süreci hızlandırmaları konusunda yardım istedi.

Capcom iki koleksiyonda toplam 15 oyun sunuyor

Capcom’un iki yeni dövüş oyunu koleksiyonunda toplamda 15 oyun yer alacak. Bu koleksiyonlar birçok arcade klasiğini içeriyor. Her iki koleksiyon da 2025 yılında Xbox için çıkış yapacak.