ManşetlerTeknoloji

Canva’nın yeni yapay zeka tabanlı görsel oluşturma aracı tanıtıldı

canva

Canva, web tabanlı tasarım platformuna birçok yeni yapay zeka (AI) özelliği ekleyerek kullanıcı deneyimini genişletti. Bu güncellemeler arasında metin ve video efektleri oluşturma araçlarının iyileştirilmesi ve daha güçlü bir metinden görsele dönüştürme uygulaması dikkat çekiyor. Bu yeni aracın adı “Dream Lab” ve bu yılın başlarında Canva’nın Leonardo.ai adlı generatif yapay zeka girişimini satın almasıyla hayata geçirildi.

Dream Lab, Leonardo’nun Phoenix modelinden güç alıyor (Adobe’nin Firefly AI ile karıştırılmamalı) ve kullanıcılara “3D render” veya “İllüstrasyon” gibi farklı tarzlarda, açıklamalardan yola çıkarak görsel oluşturma imkanı sunuyor.

Canva, hâlihazırda Stable Diffusion tabanlı bir yapay zeka görsel oluşturma aracına ve çeşitli üçüncü parti uygulamalara sahipti. Ancak Dream Lab ile bu platforma önemli iyileştirmeler getiriliyor. Özellikle fotoğraf stili ve çoklu konuya sahip görseller üretme konusunda daha başarılı olduğu görülüyor. Ayrıca bir görseli referans alarak çıktı üzerinde daha fazla kontrol sağlayan bir özellik de içeriyor. Bu özellik, Photoshop’un Referans Görsel aracına benzer bir şekilde çalışıyor.

Canva, Dream Lab’in yanı sıra geniş çapta kullanılan “Magic” AI araç setinde de bazı güncellemeler yaptı. Özellikle metin oluşturma aracı olan Magic Write’ın doğruluğu artırıldı ve tek tıkla otomatik tamamlama komutları eklendi. Beyaz tahtalar artık yapay zeka destekli özetleme özelliklerine ve iş birliği projeleri için gerçek zamanlı tepki çıkartmalarına sahip. Video düzenleme araçlarına ise otomatik altyazı oluşturma ve yeni animasyon efektleri gibi özellikler eklendi.

Buna ek olarak, kullanıcılar artık sunumlarına etkileşimli grafikler ve tablolar ekleyerek verileri daha iyi görselleştirme imkanı bulabiliyor. Canva’nın varlık kütüphanesi de genişletildi ve Artlist müzik platformu ile yapılan lisans anlaşması sayesinde telifsiz müzikler ve sinematik videolar platforma eklendi.

Canva fiyat artışına hazırlanıyor

Geçtiğimiz ay Canva, bazı profesyonel müşterileri için abonelik fiyatlarını artırmayı planladığını açıklamıştı. Bu fiyat artışının nedeni, platforma eklenen yapay zeka araçlarının sunduğu “geliştirilmiş ürün deneyimi” ve değer olarak gösterildi. Leonardo.AI’nin satın alınması da bu yatırım planının bir parçası olarak değerlendiriliyor. Ancak kullanıcılar, tamamen yeni yapay zeka özellikleri yerine yalnızca kademeli iyileştirmeler için artan maliyetlere katlanmak zorunda kalacakları için hayal kırıklığı yaşayabilirler.