Eğlence

Üç Call of Duty oyunu 25 Ekim’de Xbox Cloud Gaming’e geliyor

call of duty

Microsoft, Call of Duty: Black Ops 6, Call of Duty: Modern Warfare III ve Call of Duty: Warzone oyunlarını bu ay Xbox Cloud Gaming‘e getiriyor. Bu gelişmeyle birlikte Call of Duty: Black Ops 6, 25 Ekim’de piyasaya çıktığında Xbox Cloud Gaming üzerinde oynanabilir olacak. Aynı tarihte Warzone ve Modern Warfare III için de bulut desteği sağlanacak.

Bu, Microsoft’un geçen yıl Activision Blizzard’ı satın almasından sonra, bir Call of Duty (CoD) oyununun ilk kez Xbox Cloud Gaming platformunda lansman gününde erişilebilir olacağı anlamına geliyor. Xbox Oyun Deneyimleri ve Platformlar’dan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ashley McKissick, “Bu, CoD serisi için bir ilk ve topluluk için büyük bir kazanım,” diyerek bu gelişmeyi duyurdu.

Bu üç CoD oyununa Xbox Cloud Gaming üzerinden erişebilmek için Xbox Game Pass Ultimate aboneliğine sahip olmanız gerekecek. Oyunlar, konsollar, PC’ler, mobil cihazlar, Amazon Fire TV cihazları, Meta Quest kulaklıkları ve bazı Samsung TV’ler de dahil olmak üzere çeşitli platformlar üzerinden oynanabilecek.

Yeni Call of Duty oyunları önemli bir dönemde Xbox Cloud Gaming’e geliyor

Call of Duty’nin Xbox Cloud Gaming’e gelişi, Microsoft’un gelecek ay Xbox Cloud Gaming ile kendi oyunlarınızı yayınlamanıza olanak tanıyan yeni bir özelliği sunma planlarının hemen öncesinde gerçekleşiyor. Geçen hafta yapılan bir duyuruda, Microsoft’un Kasım ayında Xbox Game Pass kütüphanesine dahil olmayan, kullanıcılara ait oyunların bulut üzerinden yayınlanmasını test etmeye başlayacağı açıklanmıştı.

Test süreci, öncelikle Xbox Insiders programına katılan kullanıcılarla sınırlı sayıda oyun üzerinde başlayacak ve ardından daha fazla kullanıcıya ve oyuna yayılacak. Microsoft, son birkaç yıldır Xbox Cloud Gaming sunucularını binlerce oyunun yayınlanmasını destekleyecek şekilde hazırlamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Microsoft ayrıca, 1 Kasım’da ABD’deki Android cihazlarda Xbox mobil uygulaması üzerinden oyun satın alımlarını etkinleştirecek. Bu gelişme, geçtiğimiz hafta alınan bir mahkeme kararı sayesinde mümkün hale geldi. Mahkeme, Google’ın Play Store’daki uygulamalardan Google Play Faturalandırma sistemini zorunlu kılmayı bırakmasına karar verdi. Böylece kullanıcılar, Xbox oyunlarını Android uygulaması üzerinden satın alabilecek ve anında cihazlarına yayınlayabilecek.