Teknoloji

Activision Call of Duty dosya boyutlarını küçültmek için harekete geçti

call of duty

Activision sonunda Call of Duty oyunlarının sabit disk alanını kaplamasını engellemek için bazı adımlar atıyor. Serideki oyunların dosyaları bilindiği üzere devasa boyutta ancak şirket 25 Ekim’de piyasaya sürülecek Black Ops 6 öncesinde yükü biraz hafifletecek.

Peki bu değişiklik nasıl yapılacak? Büyük değişikliklerden biri, Warzone’un yıllık oyunlar için varsayılan indirme açısından diğer oyunlardan ayrıştırılması. 21 Ağustos’ta Season 5 Reloaded’ın lansmanıyla birlikte yapılacak bu değişikliğin oyunculara büyük katkı sağlaması bekleniyor. Warzone’un 130 GB’lık boyutunun battle royale moduna bile katılmayanlar için bir hayli sinir bozucu olduğu söylenebilir.

Yakın gelecekte oyuncular yıllık bir Call of Duty oyunu satın aldıklarında sadece o oyuna yönelik belirli dosyaları indirebilecek. Bunun sabit disklerde bir ferahlama sağlayacağı rahatlıkla söylenebilir. Dileyen kullanıcılar istedikleri takdirde Warzone’un dosyalarını da seçip indirebilecek.

Activision’ın aldığı aksiyonlar bununla da sınırlı kalmıyor. Şirket ayrıca yaklaşan Warzone güncellemesiyle başlayarak doku akışı kullanımını da genişletiyor. Bu, kullanıcıların her şeyi doğrudan sabit disklerine indirmelerine gerek kalmayacağı anlamına geliyor. Çünkü geliştiriciler oyuncular tarafından daha az sıklıkla kullanılan içeriği bir akış önbelleğine aktaracak.

Ancak geliştiriciler, bunun akış önbelleği tamamen yüklenene kadar bu içeriğin bir kısmının daha düşük kalitede görünmesine yol açabileceği konusunda uyarıyor. Bu amaçla, söz konusu özellik için birden fazla ayar var. Son olarak, yaklaşan PS5 indirmeleri, çoğu önceden alınabilen birden fazla parçaya bölünecek. Bu indirmeler, boyutu daha da azaltmak için dosya optimizasyonlarını da içerecek.

Call of Duty: Black Ops 6, 26 Ekim’de yayınlanacak

Call of Duty: Black Ops 6, 26 Ekim’de konsollara ve PC’lerde oyuncularla buluşacak. Ayrıca oyun çıkış gününden itibaren Game Pass’te de mevcut olacak.