Teknoloji

Bose, Apple AirPods 4’e Yeni QuietComfort Earbuds ile yanıt veriyor

bose quietcomfort earbuds

Bose, pazara sunduğu yeni 179 dolarlık QuietComfort Earbuds modeliyle Apple’ın AirPods 4 kulaklıklarına karşı güçlü bir rakip çıkarıyor. Aktif gürültü engelleme (ANC) özelliği, kablosuz şarj imkanı ve gün boyu kullanım için tasarlanan bu kulaklık, 8,5 saate kadar pil ömrüyle dikkat çekiyor. ANC kapalıyken geçerli olan bu süre, kullanıcılara uzun süreli bir deneyim vaat ediyor. IPX4 sertifikası sayesinde suya ve tere karşı dayanıklı olan kulaklıklar, çoklu cihaz bağlantı desteği ile öne çıkıyor.

Bose’un bu yeni kulaklık modeli, Remote Selfie gibi daha önce görülmemiş bazı yazılım yeniliklerini de beraberinde getiriyor. Bu özellik, QC Earbuds’u telefon kamerası için uzaktan kumandaya çevirerek fotoğraf çekmeyi mümkün kılıyor. Ayrıca “Hey headphones” komutu ile sesli asistanı etkinleştirme ve oyuncular için düşük gecikme modu gibi işlevler de kullanıcıların hayatını kolaylaştırıyor.

Bose, yeni QC Earbuds ile uygun fiyatlı bir seçenek sunarken, gürültü engelleme konusunda yine iddialı. Her bir kulaklıkta bulunan üç mikrofon, hem gürültü engelleme hem de telefon görüşmelerinde kaliteyi artırıyor. Farklı kulak yapıları için üç boyutta sunulan kulaklık uçları ve stabilite bantları, kullanım rahatlığını sağlamak için kutuya dahil ediliyor.

bose quietcomfort earbuds

Bose QuietComfort Earbuds, tasarımıyla AirPods 4’ten ayrışıyor

Apple’ın ANC’li AirPods 4 modeliyle aynı fiyatta olan Bose QC Earbuds, tasarım açısından farklılık gösteriyor. Apple AirPods 4, açık bir kulaklık tasarımına sahipken, Bose QC Earbuds, silikon uçlarıyla daha fazla yalıtım sağlıyor. Bu model, Bose’un amiral gemisi olan QuietComfort Ultra Earbuds’ın altında konumlanırken, klipsli Ultra Open Earbuds modelini tamamlayıcı bir seçenek olarak sunuluyor.