Teknoloji

Bob Iger Disney CEO’luğunu bıraktı

bob iger disney

Bob Iger, 15 yıldan bu yana sürdürdüğü Disney CEO’luğunu ani bir kararla bıraktı. Fox’un satın alınması ve Disney+, ESPN+ ve Hulu gibi müşteri odaklı servislerin hayata geçmesi gibi kritik süreçleri yöneten Iger, koltuğunu Disney’in tema parklarından sorumlu başkanı Bob Chapek‘e devretti.

Iger, 2021’in sonuna kadar Disney’in icra kurulu başkanlığını sürdürmeye devam edecek. Chapek de bu süreçte Iger’e bağlı olarak çalışacak. Iger, sözleşmesi tamamlanana kadar şirketin kreatif girişimlerine de liderlik edecek.

Iger, kararını duyurduğu açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Disney’in doğrudan müşteriyle buluşan servislerini başarılı şekilde hayata geçirdik. Twenty-First Century Fox’un entegrasyon süreci de gayet iyi ilerliyor. Bunun CEO değişikliği için uygun zaman olduğuna inanıyorum.”

Iger’in halefi Chapek, 20 yılı aşkın bir süredir Disney bünyesinde çalışıyor. Chapek, şirketin kötü şöhretli “Disney Vault” stratejisinin öncüleri arasında yer alıyordu. Bu strateji çerçevesinde farklı formatlarda satışa sunulan filmler, bir süre satışta kaldıktan sonra uzun süre boyunca yeniden yayınlanmıyordu.

Bob Iger Disney bünyesinde kreatif işlere odaklanacak

Iger günlük görevleri Chapek’e devretmenin kendisine kreatif işlere odaklanma fırsatı vereceğini belirtti. Eski Disney CEO’su, görevi bırakma sürecinin altında özel bir sebebin olmadığının altını çizdi.

Chapek’in Iger’e rapor vermeye devam edecek olması, en azından kısa vadede pek fazla değişimin yaşanmayacağını gösteriyor. Ancak Disney için önümüzdeki dönem oldukça hareketli geçecek gibi görünüyor. Şirketin kasım ayında faaliyete geçirdiği Disney+, yakında Avrupa’da daha fazla ülkede hizmete açılacak.

İLGİLİ HABERLER