Manşetler

Blackmagic Design’ın ilk full-frame modeli Cinema Camera 6K karşınızda

blackmagic design cinema camera 6k

Blackmagic Design, L-Mount ittifakı dahilinde ürettiği ve ilk tam çerçeve kamerası olan Cinema Camera 6K’yı tanıttı. Bu model, tamamen yeni bir 24.6 megapiksel sensöre (6,048 x 4,032) sahip, 6K çözünürlüğe kadar çekim yapabilen ve “inanılmaz düşük ışık performansı” sunan çift yerel ISO’ya sahiptir. Şirketin açıklamasına göre, geçmişte Canon’un EF montajını kullanmak yerine, bu kamera Panasonic, Leica, Sigma ve L-Mount işbirliği içindeki diğer ortakların L-Mount lensleri ile uyumlu çalışacaktır. Diğer Blackmagic Design kameraları gibi sinema çekimleri için tasarlanmış olup, sürekli otomatik odaklama ve yerleşik stabilizasyon gibi temel özelliklere sahip değil.

Yeni Cinema Camera 6K, 24.6 megapiksel sensöre sahip ve 6,048 x 4,032 çözünürlüğünde çekim yapabiliyor. Çift yerel ISO seçeneği sayesinde düşük ışık koşullarında bile olağanüstü performans sunuyor. Şirket, 13 dinamik aralık durak ve 25,600 ISO performansına kadar çift ISO seçeneği ile yüksek kaliteli çekimler yapmanın mümkün olduğunu belirtiyor.

Geçmişte Canon’un EF yuvasını kullanan Blackmagic Design, bu modelde L-Mount ittifakından Panasonic, Leica, Sigma ve diğer ortakların objektifleri ile uyumlu olacak. L-Mount ittifakı sayesinde, yeni model daha ince bir yapıya sahip ve bu da daha kompakt bir tasarım anlamına geliyor.

blackmagic design cinema camera 6k
blackmagic design cinema camera 6k

Cinema Camera 6K, standart çözünürlüklerde ve DCI 4K ile 6K’ya kadar kare hızlarında çekim yapabiliyor. Ayrıca 6K açık kapı (3:2) en fazla 36fps, 6,048 x 2,520 (2.4:1) ve 4,096 x 2,160 (4K DCI) çözünürlüklerinde ise 60fps hızında çekim yapabiliyor.

Bu yeni model, 1,500 nit parlaklık sunan 5 inç eğilebilen HDR dokunmatik ekranla geliyor. Kamera üzerinden doğrudan HDR videoyu kontrol etmek böylece mümkün oluyor. Ayrıca histogram, odak zirvesi, seviyeler, çerçeve rehberleri gibi çekim yardımcıları da mevcut.

Cinema Camera 6K, 12-bit Blackmagic RAW (BRAW) veya H.264 proxy formatlarında video kaydı yapabiliyor. CFexpress B veya USB-C portu üzerinden bir SSD’ye kayıt yapabiliyor. Kamerada kilitleyici XLR portu, HDMI çıkışı, NP-F570 piller ve ekstra bir BMPCC Pro Grip gibi birçok ses portu seçeneği de var.

blackmagic design cinema camera 6k

Cinema Camera 6K ile birlikte Blackmagic Design, kullanıcılara sinema tarzı kamera kontrolleri ve görünümleri sunan Blackmagic Camera iPhone uygulamasını çıkardı. Şirket, “Müşteriler, tek bir dokunuşla kare hızı, enstantane açısı, beyaz dengesi ve ISO gibi ayarları ayarlayabilirler. Veya doğrudan 4K’ya kadar endüstri standardı 10-bit Apple ProRes dosyalarına Blackmagic Cloud’a kaydedebilirler” dedi. Ayrıca, diğer kullanıcılarla iş birliği yapma olanağı sunan Blackmagic Cloud ile çalışıyor. Şu anda App Store’dan ücretsiz olarak indirilebilir.

Blackmagic Design Cinema Camera 6K fiyatı

Cinema Camera 6K şu an yurt dışında 2.595 dolar fiyat etiketi ile satışa sunulmuş durumda. Bu fiyat etiketi ile şirket, piyasadaki en uygun fiyatlı tam kare sinema özgü cameralardan birini sunmuş oluyor.

Blackmagic Design’ın yeni Cinema Camera 6K modeli, yüksek kalitede sinema çekimleri yapmak isteyen profesyoneller için çok sayıda özellik sunuyor. Yeni sensör teknolojisi, L-Mount ittifakına özel objektif seçenekleri ve çok daha fazlası ile bu model, sinema endüstrisinde fark yaratacak gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER