Teknoloji

Blackmagic Camera uygulaması daha fazla Android telefona geliyor

blackmagic camera

Video düzenleme ve prodüksiyon dünyasının öncü isimlerinden Blackmagic, Blackmagic Camera uygulamasını daha geniş bir Android kullanıcı kitlesine sunarak, profesyonel video çekim olanaklarını yaygınlaştırıyor. iOS ve belirli Android modelleri için daha önce kullanıma sunulan uygulama, artık daha fazla cihazla uyumlu.

Blackmagic Camera uygulaması, ilk olarak sadece Samsung Galaxy S23, Galaxy S24 ve Google Pixel 7/8 serileri için duyurulmuştu. Bu durum, Samsung ve Google kullanıcıları arasında büyük ilgi uyandırdı. Ancak, Blackmagic bu başarıyı sürdürmek ve daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşmak amacıyla yeni bir adım attı. Artık Android 13 ve üstü işletim sistemine sahip olan OnePlus ve Xiaomi akıllı telefon modelleri de bu uygulamanın desteklediği cihazlar arasında. Ayrıca, Galaxy S21 ve Galaxy S22 serisi de bu kapsam dahilinde bulunuyor.

Blackmagic Camera uygulaması, profesyonel video çekimi için gerekli olan tüm araçları barındırıyor ve telefon kameralarından alınabilecek verimi maksimuma çıkarıyor. Uygulama, kullanıcılarına çok sayıda manuel ayar seçeneği sunarak, çekimleri üzerinde tam kontrol sağlamalarına imkân tanıyor. Kare hızı, deklanşör açısı, beyaz dengesi ve ISO gibi önemli ayarlar, tek dokunuşla kolayca yapılabiliyor. Bu özellikler, profesyonel kameraların sunduğu işlevsellikleri gerçekleştirmek için oldukça önemli.

Uygulamanın arayüzü, kullanıcı dostu ve sezgisel yapısı ile dikkat çekiyor. Profesyonel video kameralarda gördüğümüz tüm teknik detaylara kolayca erişim sağlayan arayüz, kullanıcıların işini oldukça kolaylaştırıyor. Yatay olarak 16:9 video kaydetme imkânı sunan bu uygulama, kullanıcıların ticari olarak profesyonel videolar, filmler ve klipler çekmelerini sağlıyor.

BlackMagic Camera diğer uygulamalarla da eşzamanlı çalışıyor

Blackmagic Camera uygulaması, DaVinci Resolve ve Blackmagic Cloud ile senkronize çalışarak, kullanıcıların projelerini kolayca yönetmelerine olanak tanıyor. Blackmagic Cloud Storage’a yapılan kayıtlar, dünyanın dört bir yanındaki editörlerle aynı anda iş birliği yapma fırsatı sunuyor. Bu, profesyonel video prodüksiyon sürecini hızlandıran ve kolaylaştıran önemli bir özellik olarak öne çıkıyor.

Blackmagic Camera uygulamasının daha fazla Android cihaza destek vermeye başlaması, profesyonel video çekimi yapmak isteyen daha geniş bir kullanıcı kitlesine hitap ediyor. Blackmagic’in ödüllü dijital film kamerası kontrolleri ve görüntü işlemeyi bir araya getiren bu uygulama, telefonların video çekim kapasitelerini üst seviyeye taşıyor. Uygulamanın Play Store’a eklediği açıklama da bu durumu destekler nitelikte: “Blackmagic Camera, Hollywood filmleriyle aynı sinematik ‘görünümü’ yaratmanıza olanak tanır.”