BlackBerry yaptığı açıklamayla çok yakında BlackBerry markalı cihaz yelpazesinin genişleyeceğini duyurdu. Her ne kadar şirket kendi ürettiği donanımları piyasaya sürmeyi bırakmış olsa da, adı yeni akıllı telefonlarda yaşamaya devam ediyor. Görünen o ki, lisanslama işi mobil cihazların ötesine de uygulanacak.
Bu durumda BlackBerry markalı tabletleri, giyilebilir ürünleri, medikal cihazları, diğer elektronik eşyaları ve satış terminallerini görebiliriz. Tüm bunların içinde doğal olarak şirketin kendi DNA’sı bulunacaktır. Bir temsilcinin The Verge sitesine verdiği bilgiye göre, her bir ürün BlackBerry’den bir teknoloji veya iz taşıyacak. Tıpkı Android veya kurumsal servislerde güvenlik odaklı yazılımlara yer verilmesi gibi.
Aslında şirket bu stratejiyi “Nesnelerin Girişimi” olarak adlandırabileceğimiz kavramının genişlemesi olarak nitelendiriyor. Tahmin edersiniz ki, bu kavram Nesnelerin İnternetinin kurumsal taraftaki yansıması olacaktır.
Bir zamanların verimliliği temsil eden markası için bu durum, eskiden tutturulan çizginin bir şekilde devam ettirilmesi anlamına gelecektir. Kanadalı şirket geçtiğimiz aralık ayında TCL’in telefonlarını markasıyla sunmasına dair küresel hakları aldığını açıklamıştı. Daha sonra gelen DTEK50 ve DTEK60 adlı telefonlar TCL’in ürettiği Alcatel Idol 4’ün farklı versiyonları olmuştu. Geçtiğimiz şubat ayında tanıştığımız ve yine bir TCL üretimi olan BlackBerry KeyOne ise gerçek anlamda şirketin DNA’sını içeren, O’nu simgeleyen bir ürün olmuştu.
Kanadalı şirketin akıllı telefon pazarında çok küçük bir payı kaldı. Bu nedenle lisanslama işine girmesi çok da şaşırtıcı sayılmaz. Zaten adını pazarlayan ilk şirket de sayılmaz; Nokia, Kodak, Polaroid bu kervanın diğer üyeleri arasında sayılıyor.