Eğlence

Bill Gates’in çocukluk ve gençlik yıllarını anlatan anı kitabı 2025’te çıkacak

bill gates

Bill Gates, 1975’te Microsoft’u kurana kadar geçen çocukluk günlerini kapsayan bir anı kitabı yazdı. “Kaynak Kodu: Başlangıçlarım” adlı kitap 4 Şubat 2025’te raflardaki yerini alacak olsa da şimdiden ön siparişe çıktı.

Gates blogunda yaptığı paylaşımda kitabın “çocukken kendisini uyumsuz biri gibi hissetmesi, asi bir genç olarak ailesiyle kavga etmesi, yakınındaki birinin ani kaybıyla mücadelesi ve neredeyse okuldan atılması” gibi erken dönem hayatının zorlu kısımlarını ele aldığını belirtti.

Buna ek olarak, Gates’in Paul Allen ile birlikte Microsoft’un temellerini attığı sürecin de kitapta yer aldığı ifade edildi. Ancak kitabın Microsoft’la ilgili kısımları bununla sınırlı kalacak gibi görünüyor. Gates, Microsoft’a ve diğer girişimlerine kitapta yer vermiyor.

Bill Gates kişisel hikayesine ve ilk tutkularını anlatıyor

Kitabın açıklamasında Kaynak Kodu’nun “Microsoft veya Gates Vakfı veya teknolojinin geleceği ile ilgili olmadığı” belirtiliyor. Bunun yerine, “Bill Gates’in bugünkü haline nasıl geldiğinin insani, kişisel hikayesi: çocukluğu, ilk tutkuları ve arayışları” kitapta anlatılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER