Bilim adamları, insan aklının duygularla nasıl etkileşim içine girdiğini anlamaya bir adım daha yaklaştı. Massachusetts Institute of Technology (MIT) bünyesinde çalışan bir ekip, beynin amigdala bölgelerinde olumlu ve olumsuz duygusal olayları işleyen iki nöral bağlantıyı ortaya çıkardı. Nöron gruplarını ışık hassasiyeti olan proteinlerle etiketleyen araştırmacılar, nöronların farklı durumlara karşılık vermek için paralel ancak aynı zamanda da karmaşık kanallar oluşturduğunu gözlemledi.
Bu bağlantılardan biri içinde olan nöronlardan bazılarının bir histen dolayı heyecan duyduğu, bazılarının ise çekingen kaldığı ve bu reaksiyonların belli bir kanaldaki birleşiminin deneyimlenen duyguyu belirleyebileceği ifade edildi.
Beynin duygu merkezi ile ilgili araştırma halen ilk aşamalarında. Araştırmacıların belirli nöron topluluklarını daha derinlemesine incelemesi ve nasıl bağlı olduklarını görmeleri gerekiyor. Buna ek olarak, daha geniş nöral ağların da açıkça tanımlanması da yapılacak işler listesinde yer alıyor. Araştırmaların başarıya ulaşması durumunda mental hastalıkların nasıl oluştuğunu ve geliştiğini anlamak mümkün hâle gelebilecek.
Kaygı ve depresyonun normalde mutluluk anında harekete geçmesi gereken nöronların işleyişini etkileyip etkilemediği de bu çalışmalar sonucunda ortaya çıkabilecek. Araştırmaların doğal reaksiyonları etkileyen problemlerin tedavisini de geliştirmesi amaçlanıyor.