Teknoloji

Beats’in uzun zamandır beklenen Powerbeats Pro 2 kulaklığı 2025’te geliyor

beats powerbeats pro 2

Beats’in güncellemeyi en çok geciktirdiği ürünlerden biri Powerbeats Pro. 2019 yılında piyasaya sürülen bu kablosuz kulaklıklar ve ikonik kulak kancası tasarımı, o zamandan beri şirketin ürün yelpazesinde büyük bir donanım değişikliği olmadan varlığını sürdürüyordu. Ancak nihayet tamamen yenilenmiş bir model geliyor. Beats, bugün Powerbeats Pro 2 modelini tanıtan bir video paylaştı ve bu yeni kulaklığın 2025 yılında piyasaya çıkacağını duyurdu.

Paylaşılan videoda, beyzbolun yükselen yıldızı Shohei Ohtani’nin tanıttığı yeniden tasarlanmış kulak içi model ön plana çıkıyor. Kulak kancası hayranları, bu yeni modelde de kancaların hala var olduğunu görmekten memnun olacaklar. Kancalı tasarıma alternatif arayanlar için ise Beats Fit Pro, Studio Buds Plus ve Solo Buds gibi farklı seçenekler hâlâ mevcut.

2020 yılında, Beats Powerbeats Pro’nun “Pro” olmadan sunulan kısa ömürlü bir modeli de piyasaya sürülmüştü. Bu model, boyun askılı bir tasarıma sahipti ancak bir yıl sonra sessizce üretimi durduruldu. Tam kablosuz kulaklıkların tüketici tercihinde daha popüler olduğu ortaya çıktı.

Powerbeats Pro ilk piyasaya çıktığında, ben de bu kulaklıkların büyük bir hayranıydım. Ancak şarj konusunda yaşanan sorunlar, kullanıcılar için can sıkıcı bir hale gelmişti. Kulaklıklar, şarj kutusuna doğru şekilde yerleştirilmediğinde genellikle şarj olmuyordu ve bu kutu oldukça büyük bir tasarıma sahipti. Beats’in bu sorunları yeni modelde iyileştirdiğini umuyorum. Ayrıca, 2019’dan bu yana ses kalitesinde çıta önemli ölçüde yükseldi, bu yüzden yeni modelde ses performansında da ciddi bir iyileşme bekleyebiliriz.

Beats Powerbeats Pro 2, AirPods modelleriyle de rekabet edecek

Bu videonun zamanlaması da oldukça dikkat çekici. Beats’in ana şirketi Apple’ın önümüzdeki hafta iki yeni AirPods modelini tanıtması bekleniyor ve bu modellerden birinin aktif gürültü engelleme özelliğine sahip olacağı söylentiler arasında. Ancak bu kulaklıkları spor salonunda ya da koşularda kullanmayı düşünüyorsanız, Beats bu video ile Apple’ın yeni modellerine olan ilginizi bir süre daha ertelemeniz gerektiğini söylüyor olabilir.