Teknoloji

Bang & Olufsen’den 1549 dolarlık lüks kulaklık: Beoplay H100 tanıtıldı

Bang & Olufsen Beoplay H100

Lüks ses ekipmanlarıyla tanınan Bang & Olufsen, yüksek fiyatları ve üstün tasarımlarıyla biliniyor. Şirketin kulak içi ve kulak üstü kulaklıkları genellikle rakiplerinden daha pahalı olsa da, yeni amiral gemisi gürültü engelleyici kulaklıklarıyla bu fark daha da açıldı. 999 dolarlık Beoplay H95 modelinin ardından, Bang & Olufsen şimdi 1549 dolarlık Beoplay H100 modelini duyurdu. Şirket, H95’in “bugüne kadarki en başarılı kulaklığı” olduğunu belirtiyor ve H100’ün bu modele göre birçok iyileştirme sunduğunu iddia ediyor.

Beoplay H100, Bang & Olufsen’in diğer kulaklıklarında olduğu gibi, lüks malzemelerle üretilmiş. Kuzu derisi kulak yastıkları, alüminyum ve örgü kumaş gibi malzemeler kullanılarak tasarlanan bu kulaklıkta, kulak kapaklarının dış kısmında çizilmeye dayanıklı cam dokunmatik bir arayüz de bulunuyor.

Şirket, siyah, kum ve kayısı renk seçenekleri için ince mücevherlerden ilham aldığını belirtiyor. Tasarımda alüminyumun sağlam parlaklığı, derinin yumuşaklığı ve camın soğuk dokusu bir araya getirilerek “tasarım mükemmeliyeti” sunulmuş. İç kafa bandı ve kulak yastıkları, aşındıklarında veya kirlendiğinde değiştirilebilecek şekilde tasarlanmış.

Bang & Olufsen Beoplay H100 hangi özelliklerle geliyor?

Bang & Olufsen’in Beolab 90 hoparlöründen ilham alınarak geliştirilen Beoplay H100, 40 mm sürücülerle donatılmış. Bu sürücüler, yalnızca yüksek kaliteli hoparlörlerde duyabileceğiniz ses netliği ve dinamik performansı sunuyor. Yüksek çözünürlüklü ses desteğiyle birlikte, 96 kHz/24-bit formatında müzik dinleme imkanı sağlanıyor. Ayrıca, Dolby Atmos desteği de mevcut olup, baş izleme özelliği de bulunuyor. Şirketin “EarSense” adını verdiği adaptif ses teknolojisi, kulaklıkların oturmasını izleyerek ses profilini gerçek zamanlı olarak ayarlıyor.

H95 modeline göre aktif gürültü engelleme (ANC) performansını iki katına çıkaran Beoplay H100, 10 mikrofon kullanarak şimdiye kadarki en iyi şeffaflık modunu sağlıyor. Kulak kapaklarının dışındaki bir düğme, TrueTransparency adı verilen şeffaflık seviyesini ayarlamanıza imkan tanıyor. Ayrıca, çevrenizdeki seslere dikkat etmeniz gerektiğinde devreye giren Quick Listen modu da mevcut.

Bang & Olufsen, son yıllarda ürünlerini uzun ömürlü olacak şekilde tasarlamaya özen gösteriyor. H100 modelinde de bu yaklaşım sürdürülmüş. Şirket, kulaklıklarının yıllarca güncellenebilir olacağını ve yeni teknolojilerle eskimeyecek şekilde tasarlandığını belirtiyor. Üstelik, bu kulaklıkların tamiri de daha kolay hale getirilmiş. H100’ün tasarımı, piller, cam yüzeyler, sürücüler ve devre kartlarına hızlı erişim sağlıyor. Yazılım ise kablosuz yüksek çözünürlüklü ses ve üç cihazla eşzamanlı Bluetooth bağlantısı gibi önemli özelliklerle gelecekteki güncellemelerde geliştirilecek.

Bang & Olufsen Beoplay H100

AirPods Max’e benzer şekilde, Beoplay H100, taşıma çantası dışında ve kullanılmadığında düşük güç moduna geçiyor. Bu modda kulaklıklar, 90 güne kadar kullanılabilir durumda kalıyor. Ancak kulaklığı çantasında sakladığınızda tamamen kapanıyorlar. ANC açıkken 34 saate kadar pil ömrü sunan H100, daha uygun fiyatlı H95 modeline göre dört saat daha az pil ömrüne sahip.

Beoplay H100, bugünden itibaren Bang & Olufsen mağazalarında ve şirketin web sitesinde satışa sunulacak.