Eğlence

Baldur’s Gate 3, 2023 sona ermeden Xbox’a gelecek

baldur's gate 3

Baldur’s Gate 3 için “2023 yazının oyunu” tanımlamasını yapmak yanlış olmayacaktır. Oyunun henüz konsollarda çıkmadan bu etkiyi yaratması işleri biraz daha etkileyici hâle getiriyor. Geliştirici Larian Studios, oyunu farklı platformlarda yayınlama konusunda “hazır olduğunda çıkacak” şeklinde bir yaklaşım uygulamayı tercih ediyor.

Bu ay içinde erken erişim etiketinden kurtulup Windows’tan yayınlanır yayınlanmaz büyük ilgi gören oyun, 6 Eylül’de PlayStation 5 ve macOS’te oyuncularla buluşacak. Xbox için kesin çıkış tarihi belirsizliğini korusa da, Larian oyunun 2023 sona ermeden Microsoft’un konsollarında oynanabileceğini açıkladı.

Larian’ın oyunun Xbox çıkışını geciktirmesinin temel nedeni, Microsoft’un oyunların hem Series S hem de Series X’te oynanabilir olması konusunda getirdiği kural. Daha güçlü bir konsol olan Xbox Series X, daha yüksek bir görsel kalite ve ışın izleme gibi özellikler sunuyor.

Larian Studios’un yayın direktörü Michael Douse, konuyla ilgili olarak X’te yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Xbox’ta lansman yapmamızı engelleyen hiçbir münhasırlık anlaşmamız yok. Sorun teknik bir engeldir. Bölünmüş ekran özelliğini kaldıramıyoruz çünkü özellik eşitliğiyle başlatmak zorunda kalıyoruz ve bu nedenle onu çalıştırmaya devam ediyoruz.”

Larian’ın CEO’su ve oyunun direktörü Swen Vincke ise Gamescom’da Microsoft Gaming CEO’su Phil Spencer ile bir araya geldikten sonra “Baldur’s Gate 3’ü bu yıl içinde Xbox oyuncularına sunmamıza olanak tanıyan bir çözüm bulduk. Bu, uzun süredir üzerinde çalıştığımız bir konu” şeklinde konuştu.

Baldur’s Gate 3 Xbox Series S’te bölünmüş ekran modunu desteklemeyecek

Vincke’nin açıklaması, Spencer’ın Larian’a oyunu hem Xbox Series X’te hem de Xbox Series S’te aynı özelliklerle sunma konusunda bir istisna sağladığının sinyalini veriyor. Oyunun bölünmüş ekran modu Series X’te olacak ancak Series S’te bulunmayacak. Steam ve konsollar arasında çapraz kayıt ilerlemesi ise bir istisna olmadan sunulacak.

Bazı üçüncü taraf oyun geliştiricileri, en iyi oyun deneyimini sunma konusunda Xbox Series S’in kendilerini geri çektiğini daha önce belirtmişti. Birden çok platforma oyun hazırlayan geliştiricilerin sıra Series S’e geldiğinde bazı tavizler verdiği belirtiliyor. Larian’ın Baldur’s Gate 3 için Microsoft’tan taviz alması, diğer oyun geliştiricilerinin de benzer şeylerin peşine düşmesinin önünü açabilir.

İLGİLİ HABERLER