Teknoloji

Bakan Abdulkadir Uraloğlu’ndan Instagram yasağıyla ilgili yeni açıklama

instagram reels

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram yasağıyla ilgili kamuoyunda oluşan tartışmalara dair önemli açıklamalarda bulundu. Sosyal medya üzerinden bir video paylaşan Bakan Uraloğlu, 60 milyona yakın kullanıcısı bulunan Instagram platformuna yönelik yaklaşımın, hiçbir zaman yasakçı bir anlayış üzerine kurulmadığını belirtti. Uraloğlu, platformların kapatılması gibi bir niyetlerinin olmadığını, ancak ülke olarak gösterilen demokratik yaklaşımın aynı ölçüde karşılık bulması gerektiğini vurguladı.

Bakan Uraloğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Hepimizin kullandığı, ülkemizde 60 milyona yakın kullanıcısı olan sosyal medya platformuna karşı yaklaşımımız asla yasakçı bir bakış açısıyla olmadı. Bizim ‘Ne yaparlarsa veya nasıl davranırlarsa kapatırız’ üzerine kurulu bir yaklaşımımız yok. Gözden kaçırılmaması gereken konu şu ki; bizlerin ülke olarak gösterdiği demokratik yaklaşımı maalesef bu platformlar göstermiyor.”

Uraloğlu, platformlarla sürekli iletişim halinde olduklarını ve asıl isteklerinin bu platformların faaliyetlerini sürdürmesi yönünde olduğunu da ekledi. Ancak, toplumun ve ülkenin hassasiyetlerini ilgilendiren “katalog suçlar” konusunda gerekli takiplerin yapılacağını belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de Konuştu

Instagram yasağı ve sosyal medya platformlarına yönelik değerlendirmelerde bulunan bir diğer isim ise Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin oldu. Tekin, dijital çağda çocukların güvenliğinin büyük önem taşıdığını vurgulayarak, sosyal medya platformlarının çocukların gelişiminde ciddi bir rol oynadığını ifade etti.

Bakan Tekin, sosyal medyanın öğrencilerin sosyal, akademik ve psikolojik gelişimlerini olumsuz yönde etkileyebilecek içeriklere ev sahipliği yaptığını belirterek, özellikle Instagram ve Roblox gibi popüler platformların dijital bağımlılığa ve kontrolsüz içeriklere sebep olabileceğine dikkat çekti. Tekin, dijital medya platformlarının evrensel hukuka ve sorumluluklara saygı duyması gerektiğini vurgularken, “Dijital faşizm” olarak adlandırdığı kontrolsüz içeriklere karşı hep birlikte dur denilmesi gerektiğini belirtti.