Teknoloji

ASUS’tan S101’e benzer bir “dizüstü bilgisayar”

Teknoblog.com – Dizüstü bilgisayar bileşenleri üreten firmalardan gelen söylentiye göre ASUS 12-inçlik ultra ince dizüstü bilgisayar üretmenin planlarını yapıyor. Planlanan bu dizüstü bilgisayar 10.2 inçlik Eee PC S101 ile benzer bir tasarıma sahip olacak.

Aslında ASUS S101 netbook modelini ZX serisi için tasarlamış, ancak son dakikada fikir değiştirerek bu ürünü netbook sınıfına dahil etmiş. Şirketin böyle bir karar almasına sebep olarak üst uç bir Eee PC’yi piyasaya sürme isteği gösteriliyor. Sektördeki kaynakların belirttiklerine göre ASUS benzer özelliklere sahip, ancak biraz daha büyük ekrana sahip yeni bir dizüstünün planlarını yapıyor.

12 inçlik 16:10 ekrana sahip olacak ve ZX serisinin altında yer alacak. Ürünün yıl sonuna doğru 900 $ civarında fiyattan satışa sunulması bekleniyor.

Her ne kadar notebook ve netbook arasındaki çizgi giderek bulanıklaşsa da, bu yeni ürün şirketin dizüstü bilgisayar yelpazesi içerisinde yer alacak. ASUS’un başındaki isim olan Jerry Shen’e göre 10.x inç’ten daha büyük ekrana sahip bir model netbook olarak nitelendirilemez. 11 inç ve daha üstteki ekrana sahip ürünler şirketin ASUS markası altında yer alacak.