Teknoloji

ASUS ROG Ally X, yaz sonunda Türkiye’ye geliyor

ASUS Republic of Gamers (ROG) bugün, popüler el konsolu serisinin yeni üyesi ROG Ally X’in Türkiye’ye geleceğini duyurdu. Oyuncular için hareket halindeyken Windows 11 oyunlarını oynamak üzere tasarlanan ROG Ally X, daha iyi ergonomi, soğutma ve bağlantı özellikleri ile dikkat çekiyor. Yaz sonunda Türkiye pazarında yerini alacak olan bu cihaz, oyunculara benzersiz bir deneyim sunmayı hedefliyor.

ROG Ally X, kullanıcı geribildirimlerine dayanarak birçok önemli dahili bileşeninde güncellemeler yaptı. Yeni model, 1 TB SSD ile daha fazla depolama alanı sunarak oyuncuların tüm oyunlarını rahatça saklamalarını sağlıyor. Ayrıca, cihazın M.2 2280 form faktörü yuvasına sahip yeniden tasarlanmış anakartı, kullanıcıların depolama alanlarını daha büyük sürücülerle kolayca genişletmelerine olanak tanıyor.

ASUS ROG Ally X’te geliştirilmiş bellek ve performans

Depolama yükseltmesine ek olarak, 24 GB LPDDR5X-7500 RAM ile cihazın esnekliği artırıldı. AMD Ryzen Z1 Extreme işlemci, video RAM’ini sistem RAM’i ile paylaşarak modern oyunların yüksek çözünürlüklü ve gerçekçi dokularını destekliyor. Bu sayede, yeni nesil AAA oyunlarda daha iyi performans elde ediliyor.

ROG Ally X, önceki modelin iki katı kapasiteye sahip 80 Wh batarya ile donatıldı. Bu, oyuncuların prizden uzakta daha uzun süre oyun oynamalarına olanak tanıyor. Pil ömründeki bu büyük iyileşmeye rağmen cihaz, sadece 70 gram daha ağır ve ağırlık dağılımı sayesinde kullanıcıya hafif bir his veriyor.

Cihaz, daha fazla konfor için daha derin tutamaklara ve daha yuvarlak bir şekle sahip. Yeni bir siyah renkle gelen kasası, ergonomik olarak düzenlenmiş düğmeler ve kollar ile dikkat çekiyor. Ayrıca, arkadaki makro düğmeler kazara basmaları azaltmak ve kolay erişilebilir olmalarını sağlamak için yeniden tasarlandı.

Kumanda kolları, daha sert yaylara sahip ve 5 milyon çevrim ömrü için derecelendirilmiş yeni modüller ile değiştirildi. D-Pad, dövüş ve retro oyunlar için daha hassas sekiz yönlü giriş sağlamak üzere geliştirildi. Bu sayede, oyuncular daha hassas ve kontrolü kolay bir oyun deneyimi yaşıyor.

ROG Ally X, iki USB-C bağlantı noktası ile geliyor. Bu bağlantı noktalarından biri, üçüncü taraf yuvalar ve harici GPU’larla çalışabilirlik için Thunderbolt uyumlu. Böylece kullanıcılar, daha fazla evrensel G/Ç talep edenler için genişletilmiş bağlantı seçeneklerine sahip oluyor.

Cihaz, yeni bataryaya uyum sağlamak için yüzde 23 oranında daha küçük fanlar kullanıyor. Fan muhafazasındaki yeni tüneller, havayı daha iyi yönlendirerek cihazın içinden %24 daha fazla hava akışı sağlıyor. Bu termal çözüm, yalnızca dahili bileşenleri değil, aynı zamanda dokunmatik ekranı da daha soğuk tutarak uzun süreli rahat kullanım sunuyor.

ASUS ROG Ally X, yaz mevsiminin sonuna doğru Türkiye’de satışa sunulacak. Fiyat bilgisi ise cihazın satışa çıkmasından kısa bir süre önce duyurulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER