Teknoloji

Asus ROG Ally X, 80Wh pil ve iki USB-C portu barındıracak

asus rog ally x

Asus’un yakında tanıtılmasını beklediğimiz el konsolu ROG Ally X hakkında yeni detaylar ortaya çıktı. VideoCardz tarafından sızdırılan bilgilere göre, cihazın batarya kapasitesi ve port sayısı önemli değişiklikler içeriyor. İşte Asus ROG Ally X’in tüm detayları ve yenilikleri.

Asus ROG Ally X, önceki modeline göre iki kat daha büyük bir batarya kapasitesi ile geliyor. Yeni modelde 40 watt-saatten 80 watt-saate yükseltilmiş bir batarya bulunuyor. Bu, el konsolları arasında şimdiye kadar görülen en büyük batarya kapasitesi olarak öne çıkıyor.

Yeni batarya kapasitesine rağmen, Asus ROG Ally X sadece 70 gram daha ağır ve 5mm daha kalın. Toplam kalınlık 36.9mm olarak ölçülüyor, önceki modelin 32mm kalınlığına kıyasla hafif bir artış gösteriyor. Bu artış, cihazın taşınabilirliğini olumsuz etkilemiyor.

ROG Ally X’in bu kadar ince kalabilmesinin sebeplerinden biri de daha ince bir fan tasarımı kullanılmış olması. Yeni fan, önceki modele göre %23 daha küçük ve %50 daha ince kanatlara sahip. Buna rağmen, %10 daha fazla hava akışı sağlıyor.

Asus ROG Ally iki USB-C portu içerecek

Cihazın en dikkat çekici yeniliklerinden biri de ikinci bir USB-C portunun eklenmesi. USB4 hızlarını destekleyen bu yeni port, önceki modelde bulunan özel eGPU portunun yerini alıyor. Her iki porttan da şarj imkanı sunulup sunulmadığı henüz netleşmedi.

Asus ROG Ally X, performans konusunda büyük bir artış vaat etmiyor. Cihaz, Ryzen Z1 Extreme çip ve 7 inç 120Hz VRR ekran ile geliyor. Ancak, 24GB LPDDR5 bellekle birlikte, GPU’ya ayrılacak ekstra 8GB bellek, oyunlarda hafif bir iyileşme sağlayabilir.

ROG Ally X’in yeni bir D-pad tasarımına sahip olacağı da doğrulandı. Ergonomi konusunda yapılan diğer önemli değişiklikler hakkında henüz ayrıntılı bilgi bulunmamakta. Fiyat konusunda ise herhangi bir doğrulama yok, ancak daha önceki sızıntılar $799 olacağını öne sürmüştü.

Asus, cihazın özelliklerini doğrulamak için herhangi bir açıklama yapmadı. Ancak sızdırılan bilgiler, cihazın resmi tanıtımına kadar kullanıcıların beklentilerini şekillendirmeye devam edecek gibi görünüyor.

Asus ROG Ally X, gelişmiş batarya kapasitesi ve yeni bağlantı seçenekleri ile dikkat çekecek gibi görünüyor. Resmi tanıtımın ardından cihazın piyasada nasıl bir performans göstereceği şimdiden büyük bir merak konusu oluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER