Eğlence

Assassin’s Creed Shadows için 2025’in şubat ayını beklemek gerekiyor

Assassin's Creed Shadows

2024 sonbaharında çıkması planlanan birçok oyundan biri olan Assassin’s Creed Shadows, 14 Şubat 2025’e ertelendi. Ubisoft, oyunun çıkış tarihini erteleyerek, başlangıçta 15 Kasım’da PlayStation 5, Xbox Series X/S, PC, Mac ve iPad platformlarına gelmesi planlanan yapımı birkaç ay ileri attı.

Ubisoft’un bu erteleme kararının ardındaki temel sebebi tahmin etmek zor değil. Şirket, oyunun tüm özelliklerinin büyük oranda hazır olmasına rağmen, bunları daha da geliştirmek ve genel olarak oyunu cilalamak için daha fazla zamana ihtiyaç duyduğunu belirtiyor.

Assassin’s Creed serisinin baş yapımcısı Marc-Alexis Côté, sosyal medya platformu X’te yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bu kararın özellikle Feodal Japonya’dan esinlenen bir Assassin’s Creed oyunu bekleyenler için hayal kırıklığı yaratacağını anlıyoruz, ancak bu adımın oyun ve nihayetinde oyuncu deneyimi açısından en iyisi olduğuna inanıyoruz.”

Ubisoft, mali raporunda, bu erteleme kararının bir kısmının, Star Wars Outlaws oyununun piyasaya sürülmesinden elde edilen geri bildirimlere dayandığını açıkladı. Star Wars Outlaws, özellikle oyunun erken aşamalarındaki zorlu gizlilik bölümleriyle eleştiriler almıştı. Ubisoft, bu kısımları oyuncular için daha az zorlayıcı hale getirmek amacıyla bazı değişiklikler yaptı.

Star Wars Outlaws, olumlu eleştiriler almasına rağmen beklenenden daha düşük bir satış performansı sergiledi. Ubisoft, tatil sezonunda oyunun daha geniş bir kitleye ulaşmasını umuyor ve bu doğrultuda 21 Kasım’da oyunu Steam’de yayınlamayı planlıyor.

Bu bağlamda Ubisoft, Assassin’s Creed Shadows için aldığı ekstra zamanla, serinin en büyük oyununu tam anlamıyla vizyonuna uygun hale getirmek istiyor. Özellikle iki farklı oyun tarzına sahip Naoe ve Yasuke adlı karakterlerin yer aldığı çift karakterli macera vaadini yerine getirmeyi amaçlıyor.

Assassin’s Creed Shadows ile birlikte başka değişiklikler de gerçekleştirilebilir

Öte yandan, Ubisoft, Assassin’s Creed Shadows ile bazı iş uygulamalarında da değişiklikler yapacağını duyurdu. Oyun, Ubisoft’un PC’de yalnızca Ubisoft Connect platformuna birkaç ay boyunca özel kalmak yerine, çıkışında Steam’e de gelecek. Ayrıca, oyun için bir Sezon Bileti (Season Pass) modeli olmayacak ve erken erişim dönemi sunulmayacak. Ancak oyunu ön sipariş verenler, oyunun ilk genişleme paketine ücretsiz sahip olacaklar.