Teknoloji

Archos GranitePhone ile kurumsal pazara adım atıyor

archos-granitephone-141015

Güvenlik ve gizlilik odaklı kurumsal Android telefonlarının sayısı giderek artıyor. Silent Circle’ın Blackphone 2’si ve çok yakında çıkacak olan Android’li BlackBerry Priv’in ardından şimdi de Avrupalı Archos’un bu işe adım attığını görüyoruz. Archos bu hamlesinde iletişim ve güvenlik şirketi Sikur ile işbirliği yapıyor ve ortaya GranitePhone çıkıyor.

Yukarıda bahsettiğimiz diğer akıllı telefonlar gibi, GranitePhone Android telefonu da güvenlik ve gizlilik öncelikte tutularak tasarlanıyor. Bu da telefonu kurumsal kullanıcılar için daha çekici hâle getiriyor. Ancak GranitePhone işini diğerlerinden biraz daha farklı bir yöntemle yapıyor.

Söz konusu akıllı telefonlarda güvenlik ve gizlilik olunca, Silent Circle ve Samsung gibi şirketler benzer taktiği izliyor. Veriler ve aktiviteler için korunaklı ve diğer kısımlardan izole edilmiş ortamlar oluşturuyor. Bu yöntem iş ve kişisel hayatın birbirine karışmasını engelliyor; genellikle hassas ve zayıf olan kişisel tarafa bir bulaşma olması durumunda işle ilgili veriler güvenli ve ulaşılmamış şekilde duruyor.

GranitePhone ise bundan farklı olarak Sikur’un platformunu kullanıyor. Sikur’un bulut tabanlı platformu şifreleme ve birden fazla kimlik doğrulama katmanı kullanıyor, böylelikle güvenlik ve gizliliği sağlamış oluyor. Cihazda ayrı bölümler oluşturmuyor, çünkü Sikur’un platformunun zaten kendisi tek başına ayrılmış bir alan olma özelliğini taşıyor. Birden fazla güvenlikli alan oluşturmak isteyen kullanıcılar için bu bir kısıtlama teşkil edebilir. Ancak ofis iletişimi ve dokümanları için sıkı kontrol isteyen iş ortamları için bu en doğru çözüm gibi görünüyor.

Sikur sadece GranitePhone’a veya Android’e özel bir platform değil. Aslında bu, birden fazla cihaza yayılabilen ve birden fazla platformda işleyebilen bir çözüm. GranitePhone’un avantajı ise Sikur ile doğrudan entegre edilmiş olması.

Teknik özelliklerine bakıldığında ise Archos GranitePhone’un orta segment Android telefonlarında bulunan teknik özelliklere sahip olduğunu görüyoruz. 5 inç, Full HD ekran, Snapdragon 615 işlemci, 2 GB RAM, 16 GB dahili hafıza, 16 megapiksel arka kamera, 5 megapiksel ön kamera başlıca teknik özellikler olarak sıralanıyor. GranitePhone’da microSD kart yuvası bulunmuyor. Pili ise 2700 mAh gibi yeterli bir kapasiteye sahip.

Archos’un kurumsal pazara ilk girişini temsil etmesinin yanı sıra, GranitePhone Fransız şirketin en pahalı cihazı olma özelliğini de taşıyor. Genellikle uygun fiyatlı ürünleriyle bilinen Archos, GranitePhone için 849 dolarlık fiyat etiketi belirlemiş. Zaten bu fiyat da GranitePhone’un bireysel kullanıcılardan çok kurumları hedeflediğini gösteriyor.