Teknoloji

Apple Home Key destekli akıllı kapı kişidi Aqara U300 satışa sunuldu

aqara u300

Aqara, CES 2023’te tanıtılan ilk akıllı kol kilidi olan U300’ü piyasaya sürdü. Siyah ve gümüş renk seçenekleriyle 229,99 dolardan Amazon’da satışa sunulan Aqara U300, Matter-over-Thread ve Apple Home Key desteğine sahip ilk akıllı kol kilitlerinden biri olarak dikkat çekiyor.

Bu kapıları Aqara’nın kendi uygulaması ya da Apple Home, Amazon Alexa ve Google Home gibi Matter uygulamaları üzerinden açabiliyorsunuz. Ancak Aqara, parmak izi okuyucu, şifre paneli veya fiziksel anahtarlar gibi çok sayıda giriş seçeneği de sunuyor. Apple Home Key desteği sayesinde, iPhone veya Apple Watch’unuzun şarjı bitmiş olsa bile sadece dokunarak kapıyı açmanız mümkün.

Akıllı kol kilitleri genellikle garaj, yan giriş kapıları ve ev ofisleri için tercih ediliyor. U300 ile kapıları açmanın çok kolay olduğu belirtiliyor. Bunun başlıca nedenlerinden biri, parmak izi okuyucusunun kolun içinde yer alması. Böylece kapı kolunu normal şekilde kavradığınızda kapı otomatik olarak açılıyor.

Diğer dikkat çekici özellikler arasında su geçirmezlik ve IPX4 sertifikası bulunuyor. Bu sayede akıllı kilidi hem iç hem de dış kapılarda güvenle kullanabiliyorsunuz. Aqara, kilidin 10 aya kadar pil ömrü sunduğunu vurgularken, acil durumlar için USB-C portu da mevcut.

Aqara U300 ilk olarak Kuzey Amerika’da satışta

U300 kol kilidi şu anda Kuzey Amerika’da Amazon üzerinden satışta. Güney Amerika, Güneydoğu Asya ve Okyanusya’da diğer perakendeciler üzerinden de yakında satışa sunulacak.