Apple sadece Mac bilgisayarlarında güncelleme yapmadı, bazı aksesuarlar da güncellemelerden nasibini aldı. Mac’lerin emektar faresi Mighty Mouse yerini Magic Mouse’a bırakıyor. Bu yeni fare butonlardan ya da oynayan parçalardan nefret edenler için ideal. Magic Mouse geleceğin butonlardan arınmış olacağını müjdeliyor. Sadece tek bir butona sahip olan, kaydırma tekerleği barındırmayan bu farenin tepesinde dokunaya duyarlı alan da bulunuyor.
Magic Mouse sayesinde Mac’in trackpad’inde kullandığınız özel parmak komutlarını kullanmaya devam edebilirsiniz. İki parmakla verilen komutların yanı sıra tek parmağınızı kullanarak yatay ya da dikey kaydırma yapmak da mümkün. Ne yazık ki çimdikleme işaretiyle yakınlaştırma yapılamıyor. Kablosuz bağlantı üzerinden çalışan cihazın bataryası dört ay gidiyor. Magic Mouse’un fiyatı 69$.
Apple’ın bilgisayarlarını uzaktan kumanda etmeyi sağlayan Remote da güncellemeden geçti. Parlak beyaz renkli yeni Remote kumandalar şirketin düşük sınıfa mensup makinelerinde de sunuluyor. Alüminyum kaplaması sayesinde Mac Pro, MacBook ve MacBook Pro serisiyle uyum içinde görünüyor. iPod, iPhone ya da Mac’i uzaktan kontrol etmeye yarayan bu kumanda da her zaman olduğu gibi çalma/duraklatma, menü, ses ve ileri/geri atlatma butonları hazır durumda. Remote’u iPhone ya da iPod’unuzla kullanmak için 49$’a satılan bir dok istasyonuna ihtiyacınız var. Eğer Mac ile kullanacaksanız, makinenizin 2005’ten sonra çıkmış olması ve entegre kızılötesi alıcı bulundurması gerekiyor. Remote 2-4 hafta içinde piyasada olacak ve 19$’dan satılacak.
AirPort Extreme ve Time Capsule cihazları geçtiğimiz Mart ayında güncellemeden geçmişti, ancak bu sefer her ikisinde de performans artışı gerçekleştirildi. Yeni model ve daha önceki modelle yapılan karşılaştırmalı testlere göre Airport Extreme baz istasyonu yüzde 25 daha hozlı dosya transferine olanak sağlıyor. Time Capsule’un geliştirilen anteni de benzer bir performans artışı sunuyor. Daha önce olduğu gibi her iki cihaz da çift bant 2.4 GHz/5 GHz iletimini destekliyor, ancak cihazın kitapçığında ya da herhangi bir yerinde “802.11n draft” logosunun yer almaması kafa karıştırmıyor değil. Yeni Time Capsule’ün Snow Leopard işletim sistemindeki yedeklemeleri öncekine göre yüzde 60 daha hızlı yapabildiği de vaat ediliyor. 1 TB’lık ve 2 TB’lık Time Capsule’ler sırasıyla 299$ ve 499$’a satılacak. Tüm fiyatların yurtdışında geçerli olduğunu bir kez daha hatırlatalım.
İlgili – Apple: Magic Mouse
İlgili – Apple: Remote
İlgili – Apple: Time Capsule
İlgili – Apple: Airport Extreme