Apple Workflow uygulamasını satın alarak uygulama portföyünü genişletme yolunda dikkat çekici bir adım daha attı. Şirket, anlaşmayı TechCrunch’a gönderdiği bir açıklamayla doğruladı. Apple’ın iOS’in popüler üretkenlik uygulaması için ne kadar ödediği ise şimdilik bilinmiyor.
Workflow ile iPhone ve iPad sahipleri farklı aksiyonlardan bir dizi oluşturabiliyor. iOS’te masaüstü platformlara en yakın seviyede özelleştirme imkanını sunan uygulama, bundan böyle yola Apple’ın şemsiyesi altında devam edecek.
Bu tarz satın almalar genellikle uygulamanın kendisinden ziyade uygulamayı geliştiren ekiple ilgilidir. Dolayısıyla uygulamalar genellikle satın alan şirketler tarafından kapatılır. Ancak Workflow için işler böyle işlemeyecek gibi görünüyor. Apple’dan şimdilik uygulamanın kapatılacağına dair bir açıklama gelmezken, ücretsiz hâle gelmesi de Workflow’un yolculuğunun devam edeceğini düşündürüyor.
Söz konusu anlaşmaya dair dikkat çekici noktalar bununla sınırlı kalmıyor. Apple genellikle satın almaların ardından standart bir açıklama yapmasıyla tanınıyor. Ancak WorkFlow’un satın alınmasının ardından TechCrunch’a gönderilen açıklamada alışılmışın dışında ifadeler bulunuyor. Workflow’un erişilebilirliğini öven Apple, uygulamanın 2015’te Apple Tasarım Ödülü’nü aldığını hatırlattı. Uygulamanın iOS’in erişilebilirlik özelliğini mükemmel biçimde kullandığına dikkat çeken Apple, Workflow’un görme problemi yaşayanlar ya da görme engelliler tarafından rahatlıkla kullanılabildiğini belirtti.
Apple Workflow tarafından geliştirilen özellikleri doğrudan iOS’e entegre edebilir mi?
Workflow hâli hazırda iOS Bildirim Merkezi’nde araç takımı desteği sunuyor. Uygulama, Apple Watch’ta da çalışıyor. Bu noktada akıllara gelen soru ise Workflow’un özelliklerinin iOS’e entegre edilip edilmeyeceği oluyor. Apple ekosisteminin Siri gibi önemli parçaları için Workflow’un faydalı bir araç olacağı rahatlıkla söylenebilir.