Teknoloji

Apple Watch Ultra 2 artık siyah renk seçeneğiyle geliyor

apple watch ultra 2

Apple, bugünkü eylül etkinliğinde Apple Watch Ultra 2 modelini yeni bir “saten siyah” renk seçeneği ve uyku apnesi tespit özelliği ile güncellediğini duyurdu. Bu, Apple’ın iki yıl önce piyasaya sürdüğü Watch Ultra modelini ilk kez birden fazla renkle sunduğu anlamına geliyor.

Watch Ultra 2, kullanıcıların uyku sırasında hareketlerini zaman içinde izleyerek uyku apnesi tespiti yapabilecek. Ayrıca yeni bir titanyum Milanese Loop kayış seçeneği de sunuluyor. Cihaz, 799 dolardan ön siparişe açıldı ve 20 Eylül itibarıyla müşterilere ulaşmaya başlayacak.

Apple Watch Ultra 2, uyku apnesi tespit özelliğine de sahip

Watch Ultra 2, Apple’ın en yeni watchOS 11 sürümünü de destekleyecek. Bu güncelleme, iPhone’daki Canlı Etkinlikler özelliğini Watch Ultra’ya getiren Smart Stack widget’larına güncellemeler içeriyor. Sağlık izleme özellikleri de geliştirildi. Bunlar arasında, kullanıcının antrenman yükünü takip eden ve ne kadar zorlandığını belirleyen bir özellik ile, solunum hızı ve uyku süresi gibi önemli sağlık göstergelerini izleyen Vitals adlı yeni bir uygulama bulunuyor. Uyku apnesi tespiti özelliği ise yeni Series 10 modellerine gelecek.

apple watch ultra 2

Apple Watch Ultra, 2022 yılında piyasaya sürülerek Apple’ın giyilebilir teknoloji tasarımında önemli bir yenilik getirdi. Daha büyük ekranı, daha kalın gövdesi ve özelleştirilebilir Aksiyon Düğmesi ile dikkat çeken cihaz, bu yıl iPhone 15 Pro’da da kullanılan bir özellik haline geldi. Geçen yıl piyasaya sürülen Ultra 2, daha parlak bir ekran ve Siri’yi cihaz üzerinde işlem yapabilen yeni S9 çip ile tanıtıldı.

apple watch ultra 2

Bu yıl çok fazla değişiklik olmasa da, Apple Watch Ultra, Apple’ın akıllı saat serisindeki en uzun pil ömrüne sahip cihaz olarak öne çıkmaya devam ediyor. Ayrıca en pahalı model olan Ultra, özellikle dış mekanlarda vakit geçiren, aktif yaşam tarzına sahip sporculara hitap ediyor. Uzun pil ömrü ve daha parlak ekran, bu kullanıcılar için büyük önem taşıyor.