ManşetlerTeknoloji

Apple Watch Series 10 daha büyük ekran ve gelişmiş sağlık özellikleriyle kullanıcıların karşısına çıkacak

apple watch series 10

Apple Watch Series 10, seleflerine kıyasla daha büyük bir ekranla gelecek. Bloomberg’den Mark Gurman’ın Power On isimli bülteninin en yeni sayısında Series 10’un Apple Watch’un diğer standart modellerine kıyasla daha büyük bir ekran taşıyacağı belirtiliyor. Bu da seçeneklerden birinde ekran büyüklüğünün Apple Watch Ultra’ya yaklaşacağı anlaşılıyor. Gurman daha önce Apple Watch Series 10’un daha ince bir saat olacağını da belirtmişti.

Apple ayrıca akıllı saatleri için daha gelişmiş sağlık özellikleri üzerinde de çalışıyor. Ancak görünen o ki, bunlardan bazıları bir sonraki sürüm için zamanında hazır olamayabilir. Buna yüksek tansiyonu ölçen ve uyku apnesini tespit eden araçlar da dahil olduğu söyleniyor.

Gurman’a göre, Apple bu özelliklere yönelik teknolojiyi geliştirirken bazı ciddi engellerle karşılaştı. Uyku apnesi takibi, kandaki oksijen doygunluğu ölçümlerine dayanacak ve bu da Apple’ın şu anda patent anlaşmazlığı nedeniyle sunamadığı bir özellik.

Apple Watch Series 10 ile birlikte başka modeller de tanıtılacak

Apple Watch SE’nin yeni bir versiyonunun da bu yıl tanıtılabileceği söyleniyor. Bu versiyonda alüminyum yerine plastik bir kasanın tercih edilebileceği de Gurman’ın belirttikleri arasında yer alıyor. Hem Apple Watch Series 10’da hem de yeni nesil Apple Watch Ultra’da yeni çiplerle performans artışı sağlanması bekleniyor.