Teknoloji

Apple Watch’lardaki patent anlaşmazlığı ABD’deki ürün onarımlarını da etkiliyor

apple watch lg

ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu’nun getirdiği yasağın süresince Apple, ABD’deki müşteri hizmetleri çalışanlarına, Apple Watch Series 6’dan itibaren SE modeli dışındakilerin, garanti dışı donanım onarımları ve bütün birim değişikliklerinin mümkün olmadığını bildirdi. Bloomberg’dan Mark Gurman’ın haberine göre, bu kapsama giren bir modele sahip kullanıcılar, cihazları garanti kapsamı dışındaysa Apple’ın akıllı saatlerine ekstra özen göstermek zorunda kalacaklar. Garanti altındaki ürünler veya genişletilmiş AppleCare Plus programı bu durumdan etkilenmeyecek. Donanım değişikliklerine izin verildiği zaman müşterilere bildirim yapılacağı belirtiliyor.

Apple için bu durum, Masimo ile olan patent ihtilafını çözmek için başka bir kritik neden sunuyor. Apple Watch Series 9 ve Ultra 2 modelleri, tatil alışveriş sezonunun sonlarında olsa da Apple’ın çevrimiçi mağazasında mevcut değil. Ancak her iki model de Apple’ın fiziksel mağazalarından alınabilirken, bu cihazlar 24 Aralık’tan sonra raflardan kaldırılacak. Üçüncü taraf perakendeciler bu tarihten sonra satmaya devam edebilir ancak Apple, patent anlaşmazlığını çözene kadar daha fazla Apple Watch ithal etmekten men edildikçe stokların azalması muhtemel.

Apple Watch ile ilgili patent anlaşmazlığının detayları

Patent anlaşmazlığı, Apple Watch Series 6, 7, 8, 9, Ultra ve Ultra 2’ye entegre SpO2 sensörü etrafında dönüyor. Apple’ın Masimo’nun patentlerini daha fazla ihlal etmekten kaçınabilecek bir yazılım güncellemesi üzerinde çalıştığı söyleniyor, ancak medikal cihaz üreticisi sorunun temel olarak donanımla ilgili olduğunu ve daha derin değişiklikler gerektireceğine inanıyor.

Gurman’ın haberine göre bu anlaşmazlık, özellikle donanım onarımları ve tamamen yeni birim değiştirme işlemleri için sorun yaratıyor. Apple’ın mevcut patent sorunları, mevcut ve potansiyel müşterilerin marka sadakatini sarsabilir ve şirketin inovasyon odağına zarar verebilir. Bu durumun çözümü için şirket kapsamlı bir strateji geliştirirken kullanıcıların da bu süreci dikkatli bir şekilde takip etmeleri gerektiği açıkça görünüyor.

Video: Apple Watch Series 9 incelemesi

İLGİLİ HABERLER