Apple Watch 2015’te piyasaya çıkmasından bu yana Apple tarafından bir sağlık ve zindelik cihazı olarak tanımlanıyor. Kullanıcılarına egzersizlerini takip etmelerinde ve vücutlarına bakmalarında yardımcı olan akıllı saatin en önemli eksiği olarak ise uyku takibi özelliğinin bulunmaması göze çarpıyor.
Ancak bu durum önümüzdeki yıl itibarıyla değişecek gibi görünüyor. Bloomberg‘de yer alan habere göre, Apple hâlihazırda uyku takibi özelliğini test ediyor. Standartların karşılanması durumunda Apple’ın 2020 itibarıyla uyku takibi özelliğini Apple Watch’a yerleştirebileceği belirtiliyor.
Apple Watch’ta şimdi de üçüncü taraf uygulamalar aracılığıyla uykuyu takip etmek mümkün. Ancak zayıf karnı pil ömrü olan akıllı saatte bu çözümler pek verimli görünmüyor. Apple tam şarjla kullanıcılarına gün boyu kullanım imkanı vadetse de, her günün sonunda Apple Watch’u şarj etmeyi öneriyor. Kullanım yoğunluğuna göre pil ömrü iki güne kadar çıkabiliyor. Buna rağmen, pil kapasitesi uyku takibi için yeterli görünmüyor. Fitbit Versa veya Withings Steel Hybrid gibi akıllı saatler, şarja ihtiyaç duymadan haftalar boyunca çalışabiliyor.
Bloomberg’den Mark Gurman da uyku takibi özelliğinin sunulabilmesi için Apple Watch’un pil ömrünün artırılmasının veya düşük güç tüketerek uykuyu izleyebilmesinin gerektiğini belirtti. Apple’ın akıllı saatinin şarj hızını da artırması ve sabahları kısa bir şarjla pilin doldurulmasını mümkün hâle getirilebilir.
Apple Watch, uyku takibi özelliğinin eklenmesiyle birlikte komple bir sağlık cihazına dönüşebilir. EKG çekebilen ve düşmeleri otomatik olarak algılayabilen Apple Watch, uyku takibinin de listeye dahil olması sayesinde rakiplerine karşı ciddi bir avantaj kazanabilir.