Teknoloji

Apple Vision Pro üretimini geçici olarak yavaşlatıyor

meta apple vision pro

Apple Vision Pro başlığının üretimini geçici olarak yavaşlatmış gibi görünüyor. The Information tarafından yayımlanan bir habere göre, Vision Pro’nun parçalarını üreten birkaç kaynağa dayanarak, son aylarda üretim planlarının azaltıldığı iddia edildi. Bu haber, Tim Cook’un WSJ Magazine’de yayımlanan ve başlıkla ilgili yaptığı bir röportajın ardından geldi. Cook, “Tabii ki daha fazla satmak isterim,” diyerek cihazın 3500 dolarlık fiyat etiketiyle kitlesel pazara hitap etmediğini kabul etti.

Bu gelişmeler, Apple’ın bu yaz döneminde daha önce de duyurduğu, daha ucuz bir başlık modeli geliştirmeye odaklandığı stratejisiyle örtüşüyor. Bu yeni başlığın en erken gelecek yıl piyasaya sürülebileceği belirtiliyor.

Haberde, Vision Pro başlıklarının nihai montajını yapan şirketin, üretimin Kasım ayında yavaşlatılabileceği konusunda uyarıldığı ifade ediliyor. Ancak bu duruma bazı çekinceler de eklenmiş durumda; talebin artması durumunda üretimin yeniden hız kazanabileceği ve gelecekteki bir modelde bazı parçaların aynen kullanılırken işlemcisinin yükseltileceği söyleniyor.

Nisan ayında analist Ming-Chi Kuo, Apple’ın Vision Pro için 2024 sevkiyat tahminlerini 400 bin ile 450 bin adet arasında güncellediğini bildirmişti. The Information, montajcı firma Luxshare’den bir çalışanın verdiği bilgilere göre, firmanın üretime başladığı günden bu yana 500 bin ila 600 bin arasında başlık ürettiğini ve Apple’ın şimdilik yeterli stok ve parçalara sahip olabileceğini öne sürdü.

Tim Cook: Apple Vision Pro yarının teknolojisini isteyenlere yönelik bir ürün

Tim Cook, WSJ’ye verdiği röportajda, “Şu an bu bir erken benimseyenler ürünü. Bugünün değil, yarının teknolojisini isteyenler için,” açıklamasını yaparken, birçok erken benimseyen müşterinin daha uygun fiyatlı bir modelin mağazalarda satışa çıkmasını beklediği yorumları da gündeme geldi.