Teknoloji

Apple Vision Pro’nun lideri Dan Riccio emekliye ayrılıyor

dan riccio apple

Apple’da uzun yıllar üst düzey yöneticilik yapan Dan Riccio, bu ay itibarıyla şirketten emekliye ayrılıyor. Bloomberg’in haberine göre; Riccio, Apple’da 26 yıl boyunca önemli görevlerde yer aldı. Riccio, 2012 yılında Apple Donanım Mühendisliği Kıdemli Başkan Yardımcısı (SVP) olmadan önce, şirketin iPad bölümünü yönetiyordu.

Donanım bölümünün başındaki görevinde, AirPods ve büyük ekranlı iPhone’lar gibi Apple’ın en başarılı ürünlerinden bazılarını yönetti. Aynı zamanda Apple Car projesi gibi gerçekleşmeyen girişimlerin yanı sıra, Vision Pro gibi henüz geniş bir kullanıcı kitlesi elde edemeyen projelerin de liderliğini yaptı.

Riccio, 2021 yılında donanım mühendisliği görevini John Ternus’a devretti. O dönemde, kendisinin üzerinde çalışacağı yeni bir proje açıklanmamıştı, ancak daha sonra bu projenin şirketin sanal gerçeklik gözlüğü olduğu ortaya çıktı. Şimdi Vision Ürünleri Grubu, CEO Tim Cook’un gelecekteki olası haleflerinden biri olarak gösterilen John Ternus’un sorumluluğunda olacak.

Apple üst yönetiminde değişiklikler birkaç yıldır devam ediyor

Cupertino merkezli şirket, son yıllarda Jony Ive’ın 2019’daki ayrılışından bu yana birçok önemli yöneticisini kaybetti. Bunlar arasında, Ive’ın yerine endüstriyel tasarım başkanlığını devralan ancak 2023’te ayrılan Evans Hankey, iPhone ve Apple Watch tasarımından sorumlu başkan yardımcısı Tang Tan ve uzun süredir Apple’da çalışan endüstriyel tasarımcı Bart Andre de bulunuyor.

Apple, son yıllarda birçok önemli yönetici değişikliği yaşadı. Riccio’nun ayrılışı, şirketin donanım ve tasarım ekiplerinde daha önceki yıllarda yaşanan önemli ayrılıklar zincirinin bir parçası olarak değerlendirilebilir. Vision Pro gibi yeni teknolojilere odaklanan Apple, üst düzey yöneticilerinin yerine getirdiği yeni liderlerle projelerini sürdürüyor.