Teknoloji

Apple Vision Pro 2’nin geliştirme sürecini askıya aldı, uygun fiyatlı versiyona odaklandı

apple vision pro 2

Birkaç ay önce çıkan haberlerde, Apple Vision Pro 2 karma gerçeklik başlığının 2025’ten önce resmiyet kazanmayacağı belirtilmişti. The Information’da yayınlanan yeni bir habere göre, Apple hâlihazırda karma gerçeklik başlığının yeni nesil versiyonu üstündeki çalışmalarını askıya almış durumda. Şirketin öncelikli olarak 2025’in sonları itibarıyla Vision Pro’nun daha uygun fiyatlı versiyonunu piyasaya sürmeye hazırlandığı söyleniyor.

The Information’ın haberinde, Vision Pro 2’nin geliştirme sürecinde görevli personelin sayısının kademeli olarak azaltıldığı bilgisi yer alıyor. Apple’ın tedarikçilerinden en az birine ikinci nesil Vision Pro’nun geliştirme sürecini askıya aldığını doğruladığı da ifade ediliyor.

Apple’ın karma gerçeklik başlığının daha uygun fiyatlı versiyonunu ne kadara satacağı belirsizliğini koruyor. The Information, Apple’ın 1500 dolar civarında bir fiyat öngördüğünü iddia ediyor.

Uygun fiyatlı Vision’ın Pro versiyonda sunulan bazı özelliklerden mahrum şekilde gelmesine kesin gözüyle bakılıyor. Dedikodulara göre, bu versiyon da Pro versiyon gibi üst sınıf bir ekran taşıyacak. Ancak kafa bandı daha basit olacak, hoparlörler küçültülecek ve kamera sayısı azaltılacak. Şirketin çok fazla özelliği kesmeden Vision’ın fiyatını aşağıya çekme konusunda sıkıntılar yaşadığı da iddia edilliyor.

Apple Vision Pro 2 için çalışmalar ne zaman başlayacak?

The Information’ın haberinde, Apple’ın Vision Pro 2 için çalışmaya yeniden başlayabileceği ancak şu anda odak noktasında uygun fiyatlı versiyonun olduğu vurgulanıyor. Önümüzdeki dönemde Vision Pro 2 hakkında yeni haberlerle karşılaşmak sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER