EğlenceManşetler

Apple TV+ büyük harcamalarını azaltmaya çalışıyor

apple tv+ plus 11 eylül breaking bad

Apple TV+, Netflix ve Disney+ gibi güçlü oyuncuların olduğu bir pazarda rekabet ediyor. Cupertino merkezli şirket hem orijinal yapımlar hem de gösterim hakkını aldığı filmler için hatırı sayılır paralar ödüyor. Ancak bu durum yakında değişecek gibi görünüyor. Bloomberg’in haberine göre, şirket Apple TV+’ın harcamalarını azaltmayı planlıyor. Görünüşe göre Apple, sırf nakit zengini olduğu için sektördeki rakiplerinden daha fazla ödeyeceği imajını ortadan kaldırmak istiyor.

Habere göre, Apple yeşil ışık yaktığı projeler konusunda artık daha titiz davranıyor. Buna ek olarak, programların bütçeleri artık daha detaylı şekilde inceleniyor. Ancak bu durum şirketin büyük isimlere yatırım yapmaktan ve yıldızlarla çalışmaktan vazgeçtiği anlamına gelmiyor.

Örneğin, Apple TV+’ın popüler dizilerinden The Morning Show’un dördüncü sezonunda oyuncu maaşlarının 50 milyon doları aşması bekleniyor. Başrol oyuncuları Jennifer Aniston ve Reese Witherspoon’un bölüm başı kazançlarının 2 milyon doları geçeceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

Haberde Foundation (Vakıf) dizisinin prodüksiyonunun geçtiğimiz yılki oyuncu ve yazar grevleri nedeniyle ertelendiği ve yapım süreci başladığında bütçenin aşıldığı belirtiliyor. Daha önceki yıllarda böyle durumlarda bütçeyi artıran Apple’ın bu sefer bütçeyi senaryoya uyumlu hâle getirmek için ayarlamalar yapmayı seçtiği ifade ediliyor.

Benzer bir durum Severance dizisi için de geçerli. 2022’nin şubat ayında gösterime girdiğinde büyük ilgi gören dizinin ikinci sezon çalışmaları da zamanlama çakışmaları ve senaryo revizyonları nedeniyle sekteye uğradı. Bu da maliyetlerin bölüm başına 20 milyon doların üstüne çıkmasına neden oldu. Çekimleri tamamlanan ikinci sezonun yayın tarihi Ocak 2025 olarak belirlendi. Apple üçüncü sezonun ve sonrasının da çekilmesini istiyor. Ancak şirketin maliyetleri düşürmeyi istediği belirtiliyor.

Apple TV+ yeni yapımlar sipariş etmeye devam ediyor

The Morning Show’un oyuncu maaşları, Apple’In hâlâ para saçtığını gösteriyor. Apple TV+’ın gerçek popülerliği ve ölçülebilir başarı ölçütleri belirsizliğini koruyor, ancak şirket şu an için Hollywood girişimine bağlı görünüyor. Mahkeme dizisi Presumed Innocent ve komedi dizisi Loot’un yeni sezonlarının duyurulması, şirketin bağlılığını gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER