Eğlence

Apple TV Plus Amazon Prime Video’ya geliyor

apple tv+ plus 11 eylül breaking bad

Amazon, Apple‘ın yavaş ilerleyen yayın hizmeti Apple TV Plus’ı Prime Video’ya ekliyor. Apple TV Plus, bu ayın sonlarında ABD’de Prime Video’ya aylık 9,99 dolarlık bir ek hizmet olarak dahil edilecek — bu ücret, Apple’a doğrudan ödediğinizle aynı. Ancak fark, Apple TV Plus’ın Amazon’un devasa video abone tabanına doğrudan tanıtılacak olması.

Prime Video Başkanı Mike Hopkins, Bloomberg’in Screentime konferansında konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kanal ortaklarımıza sunduğumuz şey, dünya genelinde yüz milyonlarca abone” dedi. “Daha fazla etkileşim görüyoruz ve bu işletmelere cazip bir oranla abone kazandırabiliyoruz.” Amazon, video platformu üzerinden satın alınan yayın aboneliklerinden pay alıyor ancak bu anlaşmanın ayrıntıları açıklanmadı.

Apple’ın Severance, Ted Lasso ve Foundation gibi dizileri övgü alsa da; platform Prime Video, Netflix, Max, Disney Plus ve Hulu gibi ABD’deki en fazla aboneye sahip beş platformun gerisinde kaldı. JustWatch yayın kılavuzuna göre, Apple TV Plus’ın pazar payı geçen çeyrekte Paramount Plus tarafından geçildi ve pazar araştırma firması Antenna, Apple TV Plus’ın en yüksek iptal oranına sahip yayın hizmetlerinden biri olduğunu belirtti.

Apple TV Plus’ın Prime Video’da sunulması, Comcast’in Netflix, Peacock ve Apple TV Plus’ı bir arada sunduğu paketler gibi bir anlaşma olmasa da amaç aynı: Daha fazla müşteri çekmek ve giderek artan abonelik ve uygulamaları yönetmekten sıkılan izleyiciler arasında iptal oranlarını düşürmek.

Amazon için Apple TV Plus, Prime Video Kanalları üzerinden sunulan 100’den fazla ek yayın hizmetine katılmış oluyor. Bu, Amazon’un, Hopkins’in deyimiyle, küresel bir “ilk durak eğlence merkezi” olma hedefinin bir parçası ve bu hedef, bir zamanlar Apple’ın da Apple TV ile gerçekleştirmek istediği bir hayaldi.

Prime Video, Apple TV Plus ile Gücünü Artırıyor

Apple TV Plus’ın Prime Video’ya eklenmesi, Amazon’un geniş abone tabanına ulaşarak Apple’ın yayın hizmetini güçlendirme çabası olarak değerlendiriliyor. Apple TV Plus, diğer büyük platformlarla olan rekabetinde avantaj sağlayabilir ve Amazon’un “ilk durak eğlence merkezi” olma hedefini destekleyebilir. Amazon’un bu anlaşmadan alacağı pay açıklanmamış olsa da, iki dev platformun iş birliği, sektörde önemli bir adım olarak görülüyor.