Teknoloji

Apple TSMC’nin 2 nm çipleri için görüşmelere şimdiden başladı

apple tsmc

Samsung cephesinde gözler 3 nm süreciyle üretilecek Exynos 2500 işlemciye çevrilmiş durumdayken, Apple bir adım sonrasını hedefliyor gibi görünüyor. İddiaya göre, Apple şimdiden TSMC ile 2 nm çipler için bir anlaşmaya varmaya çalışıyor.

Cupertino merkezli şirketin operasyon şefi Jeff Williams’ın Tayvan’a giderek TSMC’yi ziyaret ettiği ve burada TSMC Başkanı Wei Zhejia ile gizli bir görüşme gerçekleştirdiği söyleniyor. Söz konusu toplantıda yapay zeka çiplerinin gelişimi ve TSMC’nin üreteceği ilk parti 2 nm çiplerin tamamını Apple’ın almasının konuşulduğu belirtiliyor.

Apple daha önce de benzer bir hamle yapmıştı. TSMC 3 nm çip üretimine başladığında Apple da ilk parti çiplerin tamamını almak için devreye girmişti. Şirketin iPhone 15 Pro’da kullanıldığı A17 Pro çip de TSMC’nin 3 nm teknolojisiyle üretilmişti. Şirketin yeni iPad Pro’ya yerleştirdiği M4 çipi de 3 nm teknolojisinin gelişmiş bir versiyonunu kullanıyor.

3 nm’den 2 nm’ye geçmek Apple’ın çiplerinin performansını ve verimliliğini artırabilir. Çiplerin küçülmesi, daha fazla transistörün daha küçük bir alana yerleştirilmesini mümkün kılıyor.

Apple TSMC ile anlaşarak iki kuşu birden vurabilir

Apple TSMC ile 2 nm çipler için anlaşma yaparak rakiplerinin bu teknolojiye erişimini de zorlaştırabilir. Buna ek olarak, kendi ürünlerine yönelik talebi de daha kolay karşılayabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER