Eğlence

Apple’ın gizli Tetris klonu iPod prototipinde ortaya çıktı

ipod tetris

Apple’ın üçüncü nesil iPod prototipi üzerinde gizli bir Tetris klonu olan Stacker oyununu ortaya çıktı. Söz konusu keşif, YouTube yapımcısı Apple Demo tarafından yapıldı ve Apple’ın daha önce piyasaya sürmediği diğer oyunları da gün yüzüne çıkardı. Block0 ve Klondike gibi oyunlar, bu prototip iPod’un içeriğinde bulundu.

Prototip iPod’un arka kısmında, genellikle depolama kapasitesinin belirtildiği yerde “DVT” (Tasarım Doğrulama Testi) etiketi yer alıyor. Bu etiket, cihazın geliştirme sürecinin orta aşamasında olduğunu gösteriyor. Cihazın depolama alanında hâlâ mevcut olan iki şarkı ve “Batarya Testi” adlı çalma listesi, cihazın batarya testleri için kullanıldığını işaret ediyor.

Apple Demo, bu nadir bulunan iPod’un iç donanımını ikinci nesil bir iPod’a aktararak cihazı çalıştırmayı başardı. Çalıştırılan cihazda mevcut oyunlar arasında yalnızca Stacker oyununu gösterdiler. Stacker, iPod’un tıklama tekerleğini kullanarak düşen blokları sola ve sağa hareket ettirme, merkez düğme ile de blokları düşürme esasına dayanıyor.

Stacker oyununun amacı, tıpkı Tetris’te olduğu gibi, yüksek puan elde etmek için satırları tamamlayarak temizlemek ve blokların üst üste yığılmasını önlemek. Videoda gösterildiği kadarıyla, oyunda bir tuğlanın döndürüldüğünde yığının üstüne sıkışması gibi bir hata mevcut. Ancak oyun genel olarak çalışıyor ve bu, Apple’ın oyun tasarımındaki potansiyelini gözler önüne seriyor.

Apple Demo, bu oyun hakkında daha fazla bilgi edinmek amacıyla Apple’ın iPod bölümünün eski kıdemli başkan yardımcısı Tony Fadell ile iletişime geçti. Fadell, 2022 yılında yaptığı bir açıklamada, “Daha sonraki yazılım güncellemeleriyle oyunlar ekledik.” demiş ve Stacker oyununun neden piyasaya sürülmediği konusundaki iç hikayeyi şimdilik gizli bırakmıştı. Apple, yıllar sonra “Classic” iPod modellerinde iTunes Store’dan satın alınabilen lisanslı bir Tetris oyunu yayımlamıştı.

İLGİLİ HABERLER