Teknoloji

Apple Studio Display monitörün web kamerasını düzeltecek güncelleme hazır

apple studio display

Apple Studio Display adını taşıyan monitörünü geçtiğimiz ay tanıtmıştı. Türkiye’de 28 binden başlayan fiyatlarla satılan 5K çözünürlüklü 27 inç monitörün incelemelerinde, yerleşik web kameranın görüntü kalitesinin iyi olmadığına dikkat çekilmişti. Apple da bu problemin yayınlanacak bir güncellemeyle çözüleceğinin sözünü vermişti. Şirket söz konusu güncellemeyi sonunda dağıtıma çıkardı.

Apple tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada, Studio Display yazılımı için hazırlanan güncellemenin macOS Monterey 12.4 beta sürümüyle birlikte yayınlandığı belirtildi. Güncellemeyle birlikte Studio Display’in kamera ayarlarını iyileştiren şirket; gürültü azaltma, kontrast ve çerçeveleme gibi konularda daha iyi bir deneyim vadediyor.

macOS Monterey 12.4 beta sürümü hem geliştiricilerin hem de Apple’ın herkese açık beta programına katılan tüm kullanıcıların erişimine açılmış durumda. Güncellemenin Studio Display’in kamera deneyimine gerçekte nasıl bir etki yaptığı da yakında anlaşılacak.

Apple Studio Display incelemelerinde monitörün web kamerasının performansının fiyat da göz önüne alınınca “kabul edilemez” olduğu belirtilmişti. 12 megapiksel sensör, f/2.4 lens ve A13 işlemci gibi bileşenlerle Studio Display’in kamera sistemi iPhone 11’inkine oldukça yakın duruyor. Güncellemenin macOS Monterey 12.4 beta sürümüne yerleştirilmesi de biraz tepki çekse de, Apple’ın her şeyin sorunsuz işlediğinden emin olmak için bunu tercih ettiği söyleniyor.