Teknoloji

Apple yeni uygulamasıyla iOS, iPad, Mac ve Windows arasında şifre eş zamanlaması yapacak

apple şifreler

Apple, WWDC 2024‘te mevcut iCloud Anahtar Zinciri özelliklerini genişleten ve parolalarınızı daha fazla cihazda senkronize eden yeni Şifreler uygulamasını duyurdu.

Şimdi, Şifreler ile Apple, aralarında Vision Pro’nun yanı sıra Mac’ler, iPhone‘lar ve iPad’ler de bulunan daha fazla cihazdaki parolaları ve geçiş anahtarlarını yönetmek için bağımsız bir uygulama çıkarıyor. Ayrıca Windows için iCloud uygulaması aracılığıyla bilgisayarlarla da senkronizasyon sağlanacak. Google’ın ChromeOS ve Android platformları için henüz bir destek söz konusu değil.

Apple’ın yeni uygulamasıyla Wi-Fi şifrelerini tek bir yerde görüntülemek ve şifreleri gruplar halinde, olmasını istenen kişilerle paylaşmak mümkün hâle gelecek.

Apple oturum açma bilgilerini ve aile paylaşımı kurulumlarını 1Password veya Bitwarden gibi seçeneklerle çok daha derin şekilde entegre etmesiyle yeni uygulamasına bir avantaj kazandırabilir. Apple’ın ismi LastPass’inki gibi platformların yaşadığı güvenlik sıkıntılarından korkanlar için bir güvence olabilir.

Apple Şifreler uygulamasıyla her şeyi tek bir yere topluyor

Yıllar boyunca, Apple kullanıcılarının kayıtlı şifrelerini Safari tercihleri ​​penceresinden ve daha sonra Mac Sistem Tercihleri ​​veya iOS Ayarlarından alması gerekiyordu. Artık Şifreler uygulamasıyla doğrulama kodları ve güvenlik uyarıları dahil her şeye tek bir yerden ulaşmak mümkün olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER