Manşetler

Apple Galaxy S ile iPhone’u karşılaştıran dahili Samsung dokümanını delil olarak sundu

Apple ile Samsung arasında ABD’de sürmekte olan davada ilginç belgeler ortaya çıkmaya devam ediyor. Apple’ın dünkü duruşmada 132 sayfalık bir Samsung dokümanını mahkemeye delil olarak sundu. Dahili ve aynı zamanda gizli niteliği taşıyan Samsung dokümanında ilk Galaxy S telefonunun iPhone ile karşılaştırıldığı bölümler yer alıyor. 2010 yılında hazırlanan ve Korece’den İngilizce’ye tercümeler de içeren raporda Samsung’un iPhone’a karşı nasıl mücadele edebileceği her bir özellik değerlendirilerek anlatılıyor.

Samsung’un ürün mühendislik ekibi tarafından hazırlanan dokümanda ana ekrandan internet tarayıcısı ve dahili uygulamalara kadar her iki cihazdaki unsurlar birbiriyle karşılaştırılıyor. Her bir durumda Samsung’un daha ileri gitmek için neler yapması gerektiği de tavsiyeler hâlinde sunuluyor.

Apple’ın iddiasına göre bu dokümanla Samsung’a Galaxy telefonlarının iPhone’a daha fazla benzemesi ve benzer bir kullanıcı arayüzüne sahip olması konusunda tavsiyelerde bulunuldu. Tabii ki, Apple’ın davayı kazanması için Samsung’un telefonlarını iPhone’a benzettiği konusunda jüriyi ikna etmekle yetinmemesi, Samsung’un dava konusu belirli tasarım ve işlev patentlerini ihlâl ettiğini ispatlaması gerekiyor. Apple bunun için dünkü duruşmada uzman sıfatı taşıyan çeşitli tanıkları mahkemeye çağırdı ve Samsung’un ürünlerinin Apple’ınkilerle benzerliklerinin tesadüften öte olduğu ve ihlâle yol açtığı konusundaki iddiasını onların tanıklıklarıyla kuvvetlendirmeye çalıştı.

Samsung ise ürünleirnin ihlâle yol açmadığını, Apple’ın tasarımlarının ve işlevlerinin patent ile garanti altına alınacak değerde olmadığını düşünüyor. Güney Koreli şirket dokunmatik ekranların sektörü iPhone benzeri cihazlara doğru ittiği argümanı çevresinde iddiasını dile getiriyor.

Apple’ın mahkemeye delil olarak sunduğu dokümanı aşağıda bulabilirsiniz.

İlgili >> AllThingsD

İLGİLİ HABERLER