Teknoloji

Apple Podcast’ler uygulamasının web arayüzünü yeniledi

apple podcast'ler

Apple, podcast dineyicilerine kütüphanelerindeki içerikleri herhangi bir cihazdan dinleyebilmeleri için yeni bir yol sunuyor. Artık Apple Podcast’ler platformunun web arayüzü, mobil uygulamaya daha çok benzeyen bir görünüme ve özellik setine sahip.

Apple’ın platformuna artık web aracılığıyla herhangi bir cihaz üzerinden erişmek mümkün hâle gelirken, masaüstü veya mobil uygulama yüklü olmasa bile kullanıcılar bölümleri dinleyebilmenin ötesine geçmelerini sağlayacak daha fazla araç bulacak.

Kullanıcılar web arayüzü aracılığıyla içeriklere göz atabilecek, kütüphanelerine erişebilecek, en iyiler listelerini görüntüleyebilecek, abonelik satın alabilecek ve daha fazlasını yapabilecek. Uygulamanın web arayüzü de her şeyi Apple hesabıyla senkronize edecek. Böylelikle oynatma ilerlemesi, favori programlar ve abonelikler cihazlar arasında güncelleniyor.

Şirketten verilen bilgiye göre, Apple oturum açma bilgileri olmayanlar da web arayüzü üzerinden podcast’lere göz atabilecek ve dinleyebilecek. Web üzerinden podcast dinlemek daha önce de mümkündü. Ancak kütüphaneye ve diğer gelişmiş araçlara erişim söz konusu değildi.

Apple Podcast’ler uygulamasının yeni web arayüzü dağıtımda

Apple’dan yapılan açıklamaya göre, Podcast’ler uygulamasının yenilenmiş web arayüzü 170’ten fazla ülkede Safari, Chrome, Edge ve Firefox gibi popüler tarayıcılar üzerinden erişilebilir hâle gelmiş durumda.