Teknoloji

Apple ve OpenAI’ın iş birliği ChatGPT’yi Siri ile buluşturacak

apple openai

Apple, WWDC 2024 açılış konuşmasında, ChatGPT’yi Siri’ye eklemek için OpenAI ile ortaklık kurduğunu duyurdu. ChatGPT, bu yılın ilerleyen dönemlerinde iOS 18 ve macOS Sequoia’da hesap olmadan ücretsiz olarak kullanıma sunulacak. Apple, kullanıcı sorgularının kaydının tutulmayacağının da altını çizdi.

Popüler sohbet robotu aynı zamanda Apple’ın sistem genelindeki yazma araçlarına da entegre edilecek. Ayrıca ücretli ChatGPT aboneleri, Apple’ın işletim sistemlerindeki OpenAI’nin premium özelliklerine erişmek için hesaplarını bağlayabilecek.

Uzun zamandır beklenen ortaklık, Apple’ın diğer büyük teknoloji şirketlerine rakip olan yapay zeka özelliklerini entegre etmeye çalışmasıyla ortaya çıkıyor. Apple, yapay zeka teknolojilerini işletim sistemlerine dahil etmek için hem Google hem de OpenAI ile görüşmelerde bulunuyordu. Sonuçta anlaşmanın yapıldığı taraf OpenAI oldu.

Apple OpenAI iş birliğinde GPT-4o’yu kullanacak

OpenAI’nin, Her filmindeki Scarlett Johansson’a tuhaf bir şekilde benzediği için eleştirilen bir ses asistanını içeren GPT-4o’nun yakın zamanda piyasaya sürülmesinin, OpenAI teknolojisinin Siri’yi nasıl geliştirebileceğini göstermeyi amaçladığı yönünde spekülasyonlar vardı. Bugün Apple, iOS 18 ve macOS Sequoia’nın bu yılın sonlarında kullanıma sunulmasıyla birlikte GPT-4o’nun Apple cihazlarında ChatGPT’yi destekleyen model olacağını doğruladı.

Apple, OpenAI’la ortaklığının yanı sıra, Apple Intelligence adını verdiği yeni yapay zeka özelliklerini de duyurdu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER