Eğlence

Apple Music’ten sanatçılara yeni özellik: Konser şarkı listelerini çalma listesi olarak yayınlama

apple music

Apple Music, sanatçıların hayranlarıyla etkileşim kurmasını kolaylaştıracak yeni bir araç geliştirdi. Bu araç sayesinde sanatçılar, konser şarkı listelerini Apple Music’te çalma listelerine dönüştürerek hayranlarına sunabilecekler.

Apple Music’in sanatçı platformunda sunulan bu yeni özellikle, sanatçılar son konserlerinde çaldıkları şarkıların listesini bir çalma listesine dönüştürüp hayranlarıyla paylaşabilecekler. Sanatçılar, bu çalma listelerini hem Apple Music’te hem de sosyal medyada paylaşarak yaklaşan turne tarihlerini tanıtabilecek, hayranlarına konser deneyimini tekrar yaşatabilecek.

Apple’dan yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Son konserinizin şarkı listesini, Apple Music for Artists’ın web sürümünde bir çalma listesine dönüştürün. Bu Set Listesi oynatma listenizi, Apple Music’te ve sosyal medyada paylaşarak yaklaşan turne tarihlerinizi tanıtın, hayranlarınızın konserlerinizi yeniden yaşamasını sağlayın ve dinleyicilerle bağ kurun.”

Apple Music sanatçıların güncel içeriklerine erişimi kolaylaştırıyor

Bu yeni özelliği kullanarak, sanatçılar konser tarihlerini Bandsintown hesaplarına ekleyerek, Apple Music for Artists hesaplarına daha kolay bir şekilde konser şarkı listesi oluşturabilecekler. Ayrıca yaklaşan konser tarihleri Shazam, Spotlight Search ve Apple Maps gibi platformlarda sanatçı sayfalarına bağlanarak konser listelerinin paylaşılmasını da kolaylaştıracak.

Sanatçılar, oluşturdukları bu yeni oynatma listelerini sadece hayranlarıyla paylaşmakla kalmayıp, bu listeleri Apple Music’teki sanatçı sayfalarına, Shazam ve diğer platformlara da ekleyebilecekler. Böylece hayranlar, sanatçılarının en güncel içeriklerine kolayca ulaşabilecek.