Teknoloji

Apple Music, Apple Intelligence ile çalma listeleri için kapak resmi oluşturacak

ios 17 apple music

Apple, iOS 17.1 ile kullanıcıların Apple Music çalma listelerinin kapak resimlerini özelleştirebilmesini mümkün kılmıştı. Görünen o ki şirket, iOS 18 ile bu özelliği bir üst seviyeye taşımak ve yakın zamanda Apple Intelligence ile entegre etmek istiyor.

iOS 18’in dördüncü beta sürümünü inceleyen 9to5Mac sitesinin haberine göre, Apple, kullanıcıların Apple Intelligence ile Apple Music için çalma listesi çizimleri oluşturmasına olanak tanıyacak yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Dizeler, bir oynatma listesini düzenlerken bir “Resim Oluştur” butonunun olacağını gösteriyor. Bu buton, Apple Intelligence özelliklerinin bir parçası olan Image Playground’u çalıştıracak.

Apple, WWDC 2024’te Image Playground’un tanıtımını yapmıştı. Uygulamayla kullanıcılar, yapay zekânın yardımıyla yeni görüntüler oluşturmak için komutlar yazabilecek. Yapay zekâ tarafından oluşturulan bu görüntüler, animasyon, illüstrasyon ve çizim gibi farklı stillere sahip olabilir ancak fotoğraf gerçekliğinde görüntüler oluşturma seçeneği sunulmuyor.

Apple Music kullanıcılara birkaç seçenek sunabilir

Apple Music’in kullanıcılara çalma listesi resminin nasıl görünmesini istediğini sorması ve ardından seçim yapılabilecek birkaç seçenek oluşturması muhtemel görünüyor.

Hâlâ geliştirme aşamasında olan bu özellik, tıpkı diğer Apple Intelligence özellikleri gibi, beta kullanıcılarına açılmış değil. Şirket bazı Apple Intelligence özelliklerinin yaz aylarında beta sürümüne ekleneceğini açıklasa da, sonrasında bu referansları internet sitesinden kaldırmıştı.

İLGİLİ HABERLER