Teknoloji

Apple Lightning girişinden vazgeçmiyor

apple lightning

Apple’ın “Scary Fast” isimli etkinliğinde tanıttığı ürünlerden birisi de M3 işlemcili yeni iMac‘ler olmuştu. Tanıtım sırasında şirket pek çok detay paylaşsa da, bir detayı atlamışa benziyor. Magic Mouse, Magic Keyboard ve Magic Trackpad’de hâlâ Lightning girişi bulunuyor. Apple Lightning girişini artık iPhone’da tercih etmese de, bilgisayar aksesuarlarında bu teknolojiden vazgeçememişe benziyor.

Sorun Lightning’in kendisi değil; esas olarak Apple’ın kendisi de dahil olmak üzere dünyanın geri kalanının USB-C’ye geçmesi. Apple sekiz yıldan uzun süre önce tek bir USB-C bağlantı noktasına sahip 12 inçlik MacBook’u çıkarmıştı. Aradan geçen uzun bir dönemin sonunda USB-C, Apple’ın en yeni Mac, iPhone ve iPad’lerinde standart konektör hâline geldi. Bu dönüşüm yaşanmışken yeni Magic Mac aksesuarları, Lightning tercihiyle çağın gerisinde konumlanıyor.

Apple geçtiğimiz eylül ayında iPhone 15’i piyasaya sürerken, AirPods Pro’nun şarj kutusunu da USB-C girişiyle yenilemişti. Söz konusu değişimin tüm kulaklıklar için geçerli olması bekleniyor. Bundan bir süre sonra da USB-C girişi üzerinden şarj edilen Apple Pencil’i tanıtmıştı. Aynı dönemde Lightning girişli MagSafe Battery Pack ve MagSafe Duo şarj aletlerinin satışı da durdurulmuştu.

Apple Lightning tercihiyle eski iPhone sahiplerini sevindirmiş olabilir

Apple genellikle yeni bir iMac’i piyasaya sürerken aksesuarları da yeniliyor. Ancak yeni iMac’lerde böyle bir durum söz konusu değil. Bu da iPhone 15 sahibi de olan iMac kullanıcılarının iki farklı kabloya ihtiyaç duyması anlamına geliyor. Daha önce çıkan modelleri kullananları için Apple Lightning tercihiyle sevindirici bir adım atsa da, tüm ürünlerini yenileyenlerin bundan hoşlanmayacağı söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER